Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film, po kterym mam chut sebrat auto a vyrazit na cestu neznamo kam... proste rovnou za nosem, zustat tam, kde se mi zlibi, bez planu a bez cile... a nebo proste jen dojet k mori... a tam se vykoupat a jet nazpatek. A po ceste se jen kochat... a uvedomovat si krasu zivota v jeho jednoduchosti, kterou uz pres vsechny slozitosti, ktery si sami vytvarime, uz nevidime. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Z přitažlivého námětu mi létali motýlci v šourku a z obsazení se mi vlila krev do mého věčně plandajícího čůráka. Výsledek však přetéká všemi typickými klišé současné americké nezávislé scény. Že jste to vy, tak vám je seřadím podle závažnosti - zaprvé uchorvoucí a střevatrhající hudba, jejíž bezmezná příšernost je věčným ekvivalentem "poslední kapky". Zadruhé nudná traumata a daddy issues vždy vlající těsně za prdelemi hlavních hrdinů, napjatě vyčkávající na své slavné odhalení a to za jediným účelem - lacině z diváka vyždímat kbelíček krokodýlích slziček. Za třetí klasické, bžilionkrát uhovněné schéma o třech aktech - 1) odlehčené seznamování a pošťuchování, 2) postavy nasazují vážné ksichty, chrlí na sebe své tragické osudy a ukápnou první slzičky. A nakonec 3) krize, krize, píčo, krize, celý film je nasáklý slzami, nemocnice, přepadení, rakovina prdele, zkrátka klasické vyvrcholení, který zákonitě končí nějakým teploušským lízáním koulí a kaďáků. Když to vezmu kolem a kolem, tak bych byl pravděpodobně nadšený, nevidět takovou výstavní, rádoby indie mrdku už třitisícečtyřistaosmdesátpětkrát, ale jelikož jsem ji už třitisícečtyřistaosmdesátpětkrát viděl, tak mi nezbývá, než poslat tvůrce do prdele s třemi stěží zaslouženými hvězdami a výhružně zdviženým ukazováčkem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde tři outsideři prchnou z ústavu a především jejich "nemoc" dodává filmu šmrnc i vtip. Hlavní hrdina s Tourettovým syndromem, který dostává pravidelně tiky a do toho sprostě nadává mi přišlo smutný a vtipný zároveň, druhý má fobii ze špíny a bakteríí, což byl dobrý magor a třetí je slečna anorektička, která mi tam přišla nejnormálnější, vlastně i šikovná holka. Pěkný film, ale nepřišlo mi to až tak vtipné, abych šel s hodnocením výše. 65% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený film o třech nemocných lidech , který příjemně a zlehka bavil a zároveň , byť neměl bůh ví jak hvězdné obsazení , zaujal mě svou přirozeností a jednoduchostí . Některé věci ve filmu se sice dali tak trochu předvídat , ale filmu to na kvalitě ani trochu neubralo a lehkost stabilního vtipu , který se táhnul celým dějem byl prostě skvělí . ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že sa to vedome snaží hrať vážnu nôtu. The Road Within stojí na veľmi originálnom námete. Anorektička, týpek s Tourretom a týpek s Obsedantno kompulzívnou chorobou idú na výlet. Je tu priestor pre množstvo vtipných momentov a sú tu rozohraté aj príjemné emócie. Príbeh pekne odsýpa a nebyť tradičného a nutného pátosu, tak by bol aj bez výraznejších chýb. Ako vravím, čakal som viacej pozitivizmu a väčšie odklonenie od - ľudia s týmito chorobami majú ťažký život. Mimo to ale film stojí na uveriteľných a dobre zahraných postavách. Patel je skvelý. Kravitzka roztomilá a s pomerne peknými prsiami a Sheehan im skvelo sekunduje so všetkými svojími tikmi a nadávkami. Končí to tak typicky americky, ale na to som si už zvykol. Inak niečo čo naozaj neurazí a čo je príjemné,aj napriek tomu, že tvrdá stopa reality prekrýva tú zábavnú a uvoľnenú. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)

Reklama

Reklama