Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší filmové zpracování známého příběhu o přátelství obrovského psa (tedy feny) a malého chlapce jejichž idylický "vztah" narušuje probíhající druhá světová válka. Krásná kamera i velice dobré herecké výkony, nezabránily mírné nudě, která na mě dýchla někdy v druhé půlce, kdy film hraje na vážnější a dospělejší strunu. Ale film je to určitě pěkný. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy můžu. Kombinace ALP (sníh už tak často nevídám ani v realitě), dojáku, celkem sympatických postav a hlavně Pyrenejský horský pes - bez něho by ten film neměl své charisma, čím upoutat. Bohužel mám slabost pro dlouhosrsté Bernardýny, Briardy a také Pyrenejské horské ach to je krása. Už se těším na pokračování s tímhle krásným pejskem. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Nečakal som, že to bude mať normálny záver. Francúzi prekvapili a to nie len výpravou ( I love Alpy ) ale aj dejom. Príjemné, miestami nezáživné ale s peknou gradáciou a normálnym záverom, čo cením. A samozrejme netreba zabúdať na prudko jebateľnú Margaux Châtelier a moju obľúbenú divíziu. 4 z 5 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, aj keď až trochu príliš idealizovaná a naivná. Príbeh ako taký nebol vôbec zlý, práveže som bol rád, že sa to celý čas netočilo len okolo nejakého psa, ale celý film mal aj nejakú inšiu dejovú líniu. Aj keď všetci tí SSáci mi prišli až príliš milí a priateľskí. Najlepšia scéna bolo, keď ten šedivý pes vkročil do jazera a zrazu bol belší ako čerstvo napadnutý sneh. Ako celok to síce nebolo nič prevratné, no tie scenérie savojských Alp tomu pridali poriadne veľký kus majestátnosti. Naozaj krásne zábery, vlastne celkovo chválim kameru, ktorá svojou kvalitou vysoko prevýšila aj samotný scenár. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama