Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi neočekávané překvapení. Samozřejmě je to dětský film, obsahuje tak pochopitelně řadu klišé, desítky kýčovitých záběrů sněhově bílé Belly, kterak dovádí se Sebastiánem, nechybí dokonale šablonovité postavy německých okupantů. Na základě toho je snadné film odsoudit, jenže bez toho by to pro děti bylo těžko stravitelné. I tak příběh nese několik poselství a ne všechny asi budou menší děti schopné pochopit a docenit. Jistě ale ocení přehledně a svižně odvyprávěnou dobrodružnou pohádku s věrným psím kamarádem zasazenou do nádherných exteriérů. Ve svém žánru nadprůměrný snímek, proto za čtyři. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milá a hezká alpská dobrodružná podívaná, která dokazuje, že pouto mezi psem a dítětem je leckdy silnější, než rozum dospělých či v tomto případě "mír" německých vojáků za druhé světové války. Krásně natočené, citlivě pojaté...jednohubka na večer po dlouhém dni jak vyšitá...70% ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásný poutavý příběh velkého přátelství malého kluka a psa na pozadí 2. světové války s kouzelnou scenérií savojských Alp. Učí nás bojovat s předsudky, nevzdávat se a především to, že ty nejdůležitější věci v životě člověka neučí škola, ale život sám. PS Viděno na Bestfilmfest v kině Lucerna v novém malém sále, což je samo o sobě kulturním zážitkem. Každé sedadlo na sobě má portrét známého herce. Já seděla na Fredovi Asteirovi, doporučuji vyzkoušet :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přenesení klasického námětu do období druhé světové války se ukázalo jako šťastný tah, snímek Nicolase Vaniera je tak zdaleka nejlepší filmovou adaptací známé dětské knihy Cécile Aubryové. Navíc specialista na hrané filmy z divoké přírody Nicolas Vanier je opravdu dobrý režisér, v kombinaci s překrásnou kamerou je opravdu radost se na novodobou Bellu a Sebastiána dívat...a to jak dětskýma očima, tak očima dospělého diváka...nádherný film skutečně pro CELOU rodinu... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nicolas Vanier opět nezklamal! Filmy odehrávající se v krásné přírodě on prostě umí točit. Bella a Sebastián je poutavý příběh o vztahu člověka a zvířete, soužití s přírodou, lásce a odvaze. Snímek je zasazen do nádherného prostředí savojských Alp, které si kamera patřičně vychutnává a mnohé záběry jsou vskutku dechberoucí, čemuž vydatně napomáhá i příjemná hudba. Díky tomu, že se děj odehrává na pozadí druhé světové války, je o to více poutavější a napínavější. Režisér a scénárista v jedné osobě měl šťastnou ruku také při volbě herců, neboť malý Félix hraje opravdu brilantně, podobně jako jeho dědeček. Potěší také menší role pro původního Sebastiána (ze seriálu) Mehdi El Glaoui. Vzhledem k výše uvedeným kladům a celkovému zpracování (opět bych rád pochválil kameru a příjemný soundtrack), emocím, které dovede film v některých pasážích vyvolat, neváhám s plným počtem hvězd! [v kině; 23.2.2014; 15:00] ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)

Reklama

Reklama