Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film ešte nekomentoval, ale napravíme to. Pre mňa je "Bella A Sebastián" veľmi peknými zimným rodinným filmom z obdobia druhej svetovej vojny. Má jednoduchý príbeh, ktorý ale skvele dopĺňa vzťah chlapca so psom, ktorého sa ujme. A ktorého celá dedina považuje za príšeru z hôr. A spôsob, akým si vybudujú svoje puto rozhodne stojí za to. Plus tu máme vtipné, zaujímavé a hlavne dobre spracované postavy, na ktoré sa dobre pozerá. Má to peknú zimnú atmosféru a súčasne to má aj dobrú hlavnú myšlienku. Rozhodne ide o rodinný film, ktorý odporúčam vidieť a má veľa dobrých momentiek, ktoré stoja za to. Hodnotenie: B+ ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Krásný poutavý příběh velkého přátelství malého kluka a psa na pozadí 2. světové války s kouzelnou scenérií savojských Alp. Učí nás bojovat s předsudky, nevzdávat se a především to, že ty nejdůležitější věci v životě člověka neučí škola, ale život sám. PS Viděno na Bestfilmfest v kině Lucerna v novém malém sále, což je samo o sobě kulturním zážitkem. Každé sedadlo na sobě má portrét známého herce. Já seděla na Fredovi Asteirovi, doporučuji vyzkoušet :) ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pekny rodinny film, nadherne prostredie, podmaniva hudba...za tie krasne prirodne scenerie Alp pocas troch rocnych obdobi davam 4 hviezdicky. P.S.Film nas navnadil, aby sme sli na dovolenku do hor:). Pacilo sa to aj nasmu 2rocnemu chlapcekovi, ale len prve dve tretiny, potom to uz je pre male deti nezaujimave.70%. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takový nemasný neslaný děj o ničem. Roztomilý klučík, to ano, který se vydá hledat bestii, která prý podle všeho pojídá statkářům ovečky z ohrádky. Nakonec najde prašivého psíka, který se po jednom umytí v místním horském jezírku promění na bílého zářivého psa, připomínající na první pohled ledního medvěda. Do tohoto téměř okoukaného děje je zařazen ještě jeden děj vedlejší, kdy kloučkův pěstounský táta převádí židy přes hranici Francie. Sečteno podtrženo, z hereckých výkonů mě nejvíce oslnil ten pes. 35% ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Okamžitě balím kufry a odjíždím do ALP. Ty scenérie byly tak úžasné, že jsem tajila dech...asi jako jsem si celou dobu říkala, jak ti malí měli krásné dětství bez mobilů, ipadů, touchpadů, tabletů a pohádek od Disneyho. Příběh vám tu asi nemusím ani přeříkávat, ani nemůže jít o spoiler, protože Bellu a Sebastiana zná již mám dojem třetí generace. A vymačkání trochu patosu z období, aby to vypadalo dramatičtěji a diváka to přemluvilo, že to je dojemné a hrdinské, se asi také nedá tvůrcům zazlívat. Jako rodinný příběh se to vydařilo. Ztvárnění dětské role Sebastiana bylo asi tak dobré jako Belly, stejně tak ostatní včetně Caesara zdatně konkurovali. Trochu mě mrzí, že si to zaslouží filmové plátno, ta televize tomu zbytečně ubírá. Na mě to tedy mělo pozitivní dopad a bavila jsem se, skoro lepší, než Lassie... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno