Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Alpy jsou kouzelné, Bella je krásná, Sebastian je roztomilý. Ale příběh je otřesný a nebude bavit ani děti, ani dospělé. Pro dospělé bude příliš naivní, pro děti moc složitý, hlavně události okolo 2. světové války. Vadili mi i hlouposti a v zásadě drobnosti, které ale byli až příliš patrné. Zejména pád Belly do propasti (u psa bych to zrovna nečekal) nebo lavina, která zavalí jen hodného Němce a přes všechny ostatní se jen převalí. Takže kdyby bylo na mě, na válku bych se vykašlal (hlavně závěrečný přechod) a nechal bych tam jen Alpy, Bellu a Sebastiana. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodný, naivný, rodinný pátos vo francúzskom balení. Čakal som o niečo dobrodružnejšie podanie a dostal som síce doslovne prekrásne zábery alpskej prírody a roztomilé zvery v hlavných, aj vedľajších úlohách, ale nič viac. V podstate sa vyše polovica filmu skladá zo záberov psa a chlapca pobehujúceho po horách. To by viac menej k spokojnosti aj stačilo, keby som bol však s tým psom na horách ja sám. Takto to omrzí po pätnástich minútach a ďalej má film problém upútať. Príbeh je zbytočný a mám taký pocit, že baviť nebude ani deti (na to sa tam zbytočne mieša vojna), ani dospelých (pre tých zase bude príliš naivný). V závere sa film navyše zlomí takým spôsobom (zimný útek pred vojakmi), ktorý k predošlej vyše hodine vôbec nesedí. Pravdepodobne sa tu niekto snažil o akýsi presah alebo morálne ponaučenie, ale štýlom ktorý si s predošlými takmer až detinskými minútami odporuje. Vo výsledku som sa nejako extra nebavil, popravde tempo nie je nič moc, ale zase ma to ani ničím neotravovalo. Na to je Belle et Sebastien natočený dostatočne zručne a s citom. Ale vlastne ani neviem prečo som to pozeral ... CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Překrásné přátelství dobrosrdečného Sebastiána a věrné Belly v krušných dobách 2.světové války ve sladké Francii. Nádherný, dobrodružný příběh pro celou rodinu který chytne za srdce. Přestože filmů o člověku a jeho věrném psu bylo již natočeno nespočet, tento řadím k těm lepším a zdařilejším snímkům. Především výborný scénář a nádherná krajina hor tomu dávají šmrnc. Mimochodem soundtrack je velice zdařilý obsahující hlavně příjemnou, uvolňující hudbu! 4* za 79% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BELLO, TY JSEŠ TEN NEJLEPŠÍ PES JAKÉHO ZNÁM!“… /// Francouzská vesnička v horách v roce 1943. Fašouni hledaj v horách převaděče a vesničani bestii. Tou je chudák pes, kterej má štěstí v neštěstí, páč potkal malýho Sebastiána… Hodně takový tý přírodní poetiky, Němci plenící pekárnu a spižírny obyvatel, přátelství kluka se psem, hrdinství… na to, že je to dětský dobrodružství, to má celkem velký sklony k tragédii. Takže spíš pro ty starší a ty, co si furt nezakrejvaj voči, když maj na mušce psa! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Znám knížky a seriál od Cécile Aubry. 2.) Páč věřím, že nejlepší přítel člověka není chlast, ale pes. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle příběhu vlastně není vůbec nic špatně. Odehrává se v, ač to zní blbě, filmově atraktivní době druhé světové války, vypráví příběh o sirotkovi, který se skamarádí s divokým psem a celý tento zajímavý příběh se točí kolem nádherného prostředí francouzských Alp. K tomu všemu režisér je grand a spolu s kameramanem vytvořili nádherné filmařské záběry, na které je doslova radost koukat. Za mě tedy dobrý. Moc hezky natočený rodinný kousek. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)

Reklama

Reklama