Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem dobrodružství Belly a Sebastiána hltal na stránkách knih. Popravdě si to již moc nepamatuji, ale nejsem alespoň zatížený srovnáváním. Film samotný je ... ano je velmi dobrý. Obsazení je výborné, všechny postavy jsou správně (ne)sympatické a obstojně zahrané. Kulisa Alp snad ani komentář nepotřebuje. Příběh je jednoduchý a místy lehce naivní, ale je to film pro děti, tak se to dá pochopit. Pro mě to byl fajn tříhvězdičkový večer, ale klidně se může stát, že se do filmu zamilujete a něco mu přidáte. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, všechno funguje jak má. Po stránce obrazové to má čarovnou tvář. Obsah naivní, ale pokud vím, psi se nedovedou přetvařovat. Takže to hrála ta pyrenejská fešanda skutečně dobře. Snad také proto ta větší míra shovívavosti v hodnocení. Dá se říci, že kdo prožil alespoň část svého života se psem, kočkou či jiným zvířetem, tak jistě tuší, o čem mluvím. Proto ***** ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi neočekávané překvapení. Samozřejmě je to dětský film, obsahuje tak pochopitelně řadu klišé, desítky kýčovitých záběrů sněhově bílé Belly, kterak dovádí se Sebastiánem, nechybí dokonale šablonovité postavy německých okupantů. Na základě toho je snadné film odsoudit, jenže bez toho by to pro děti bylo těžko stravitelné. I tak příběh nese několik poselství a ne všechny asi budou menší děti schopné pochopit a docenit. Jistě ale ocení přehledně a svižně odvyprávěnou dobrodružnou pohádku s věrným psím kamarádem zasazenou do nádherných exteriérů. Ve svém žánru nadprůměrný snímek, proto za čtyři. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)

Reklama

Reklama