Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to jen sex á la Austrálie. Neznám mnoho australských filmů a neznám jejich smysl pro humor. Pokud se ale Australané baví filmy jako je Little death, chci vidět víc australských komedií. Každý z příběhů jednotlivých dvojic je unikátní a vy vlastně až do konce netušíte, jak to s kterým hrdinou dopadne. Asi nejvíc mě oslovil příběh poslední - ten s operátorkou a klučinou, co chce zprosředkovat hovor na erotické lince. Oba totiž byli výborní. Jen konec celého filmu mi přišel dost násilně namontovaný na sebe, což je prostě škoda. I tak ale stojí tenhle film o orgasmu za zhlédnutí. PS: scéna "Would you rate me" mě naprosto odrovnala. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Dobrá myšlenka, provedení, vtáhlo mě to. Takových filmů se moc nevidí, zas něco nového, co může divák spatřit. Všechny páry a sexuální úchylky byly originální a film, i když se šlo z jednoho vztahu do druhého tak kontuitita byla taková, že divák je neustále vtáhlý do filmu. Film doporučuju, já se bavil náramně. Divím se, že jsem k tomuto filmu dostal až v roce 2020. Hodnocení si myslím, že určitě odpovídá, jen by si tento film zasloužil, aby ho vidělo víc lidí. 8/10. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zábavné, ale přece jen poněkud tezovité "vymyslíme krátké příběhy na téma sexuálních úchylek" se postupně vygraduje a vypointuje v nečekaně citlivé a emocionální finiše. Vrcholem je neodolatelný závěrečný segment - třeskutě vtipný a dojemný zároveň - kde jsem se doslova zamiloval do Erin James. Film hodně bodoval v hereckých kategoriích ve výročních nominacích na domácí filmové ceny a další důkaz, jak silný byl australský filmový rok 2014. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Choulostivá témata jsou v tomto snímku zpracovaná decentně, přesto odvážně a otevřeně, úsměvným způsobem, který místy dojme k slzám a s nadhledem, jehož je právě tady zapotřebí jako soli. Kompaktně sympatické herecké osazenstvo vdechlo každému z příběhů život a uvěřitelnost. Nejpůsobivější dvojicí pro mě byla jednoznačně ta poslední, Erin James a T. J. Power. Originální a zábavné. Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidé jsou čeládka různá... šukavá, zvídavá, hrůzná." Názorně naučný manuál pro začínající úchyly, jakož i pro manželské páry před rozvodem, protože základem každého zdravě úchylného (tedy jinak než potmě v misionáři) fungujícího vztahu je komunikace. Potvrdí vám každý manželský poradce. I já. Footfetish vs. sexual masochism: Paul & Maeve. Hračky - plačky. Paul jako ideální partner, gentleman a romantik. Koupil prsten s diamantem, aby tu krásku hned poté, co ji v podzemních garážích přepadne a znásilní, mohl požádat o ruku. Kdy taky jindy, že. Tak aspoň Maeve (spolu s diváky) poznala, jaký je rozdíl mezi erotickou fantazií a hnusnou kriminální, smrdutou a upocenou realitou. Teď už si imho vystačí jen s fantaziemi (možná okořeněnými reálnou vzpomínkou). Roleplay fetishism: Dan & Evie. Kdo si hraje, nezlobí. Ale všeho s mírou, i hraní rolí, taky žít v realitě je třeba. Ovšem scéna s obuškem "ve vězení" s gumovými mřížemi, ta mě úplně rozsekala! Dacryphilia: Richard & Rowena. Vzácná a nevinná úchylka, Rowenou naprosto nezvládnutá. Jednou ji to klepající se koleno prozradí, manžel prokoukne její lži (např. tu o těhotenství) a opustí ji. Zůstanou jí jen oči pro pláč [sic!]. V zrcadle bude pozorovat už jen svoje vlastní slzy. Jestli jí budou stačit k plnohodnotnému orgasmu nevím, odborná literatura neuvádí. Somnofilie: Phil & Mauren. Ve spánku krásná a žádoucí éterická Sirael, v bdělém stavu hrozná semetrika a studená čůza. Bohužel, Philův problém nebyl primárně v sexu, potažmo v nedostatku komunikace o něm, ale spíš v obecně špatném výběru partnerky. Dobrou noc, Phile. Odsouzený sexuální delikvent: Steve (co asi provedl?). Gooliwogs dal zdarma, přejela ho karma. Škoda ho, já čekal, že ho scenárista pošle "ohodnotit" Maeve. Jak tomu říkal nedoslýchavý a nedůvtipný Paul (rate/rape, běžný omyl :-). Telephone scatalogia: Sam & Monica. Obscénní telefonáty s cizími lidmi mi nic neříkají (ale na csfd diskuzích se takhle pár uživatelů ukájí, řekl bych), zde navíc vytuněno o level výš třemi účastníky placené linky pro dospělé, při tlumočení vulgarit a popisu konkrétních čuňačinek znakovou řečí. Aneb romantika v opačném pořadí - napřed prasárničky, potom přijde i láska :-). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)

Reklama

Reklama