Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Začnu komentář jinak, než většina komentujících: Tenhle film se mi jeví jako druhý Vynález, mixnutý ale s halucinogenem DMT (pro srovnání viz Vstup do prázdnoty). Co se týče děje, chápal jsem to tak, že DMT trip bylo vše té blondýny. Závěr filmu mi však takhle chápat film úplně znemožnil. Základní myšlenka filmu je dost zajímavá. Je to víceméně originální film, ale mnohé herecké výkony při rozhovorech postav, nebo jejich reakce na situace, jsou primitivní. Volím nízké hodnocení, protože mi připadá (a nejsem sám), že scénárista se pokusil o něco, na co neměl. Prostě dobře, dva domy, beru, ale udělat z toho tři domy bez vysvětlení, se mi zdá neoriginální. ❌ ()

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Film si psychologicky hraje stejně tak s hlavními hrdiny jako s diváky - já měl většinu času husí kůži a přitom jsem se bál a zároveň těšil na to, co přinese následující záběr. Po závěrečném střihu jsem ještě chvíli hypnotizoval prázdnou obrazovku. To je..vlastně velmi žádoucí a svědčí to o kvalitě :) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se zcela otevřeně přiznám, že jsem v Coherence měla absolutní hokej. Nejsem sice žádný sci-fíčkový nadšenec, ale například film Devítky měl alespoň nějakou myšlenku, ale tady jsem se totálně ztrácela v postavách a to natolik, že v průběhu sledování už mně začínalo být úplně jedno kdo je kdo a v kterém domě bydlí, jakou má či nemá náplast na čele Hugh a jak je to s vlastně s tou Em. A ten prvotní závan něčeho zajímavého byl pouze v momentě, když jim přišla zásilka s očíslovanými fotkami, ale i to se zvrtlo takovým způsobem, že ve výsledku mně bylo fuk, jaké číslo ke komu patří, no zkrátka tohle byl můj filmový sci-fi kolaps. Je mně to líto, ale zdejší nadšení nesdílím, snad příště. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velmi chytře promyšlená scifárna, která sice chce ve vás vyvolat zmatení, ale jediné, co ve vás vyvolá, je pocit neustále nepříjemného mrazení, kdy chcete, aby tato bláznivá noc na xtou nikdy nekončila. Výborně promyšlené charaktery, které možná chtěly ještě krapet dát na důraz, a možná by tu neškodila o něco delší stopáž. Na konci sice vůbec netušíte, o co jako jde, ale můžu říci, že ve výsledku jde o jednu z nejpříjemnějších nezávisláren, které jsem poslední dobou viděl. A to vám stačí jen jeden jediný barák a osm lidí, kteří pobíhají z jedné reality do druhé. 75% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi typu "skupinka lidí v jednom domě zažije.." jsou poměrně vděčné téma nezávislých filmařů a může z toho být velmi dobrý film. Námět v Coherence je perfektní, i když logicky (matlanina kometa + Schroedinger a pár dalších věcí) trochu pokulhává. To bych filmu i odpustil. Bohužel roztřesená digitální kamera a šíleně otravné postavy už u mě posouvají film do průměru. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)

Reklama

Reklama