Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka vety "za málo peňazí, veľa muziky". Takto má vyzerať malé, nezávislé inteligentné sci-fi Jeden dom a jeho veľmi úzke okolie, 8 hercov, úžasný námet prepísaný do výborného scenára a obrovsky milé prekvapenie. Že to vyzerá ako ten najlacnejší found footage mi prestalo vadiť v momente ako sa rozbehla zápletka o ktorej si dopredu netreba radšej nič zisťovať. Strašne sa teším čo natočí alebo napíše Byrkit ďalšie. 9/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně funkční, chytlavý a zábavný mindfuck, který si nedělá z diváka škodolibě dobrý den, ale zodpovědně ho celým tím tripoidním zážitkem provádí až do smysluplného konce. Je třeba vyjádřit respekt k tomu jak se s tak složitým tvarem dokázali filmaři poprat aby byl čitelný, nepřekombinovával se a pořád držel pozornost. Jinak je to teda takový ten typ filmu, kdy ten mysteriózní sci-fi prvek je sice základní hnací silou příběhu, ale stěžejní je ta lidská rovina(psychologie, vztahy, emoce).. v tomhle mi to připomínalo podobné "nescifi" Another Earth. Někde mezi 4 a 5 ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tohle mám rád odjakživa. Teda od svýho filmovýho jakživa. Jedna místnost, neměnná skupina lidí, spoustu dialogů a lehké nadpřirozeno, které si umně hraje s tím, že možná nadpřirozené vůbec není. Bez hvězd (hereckých), bez citových výlevů a stále pevně v kleci komorna (uvědomuju si, že to slovo neexistuje, ale jiné nemám). Střih žene děj rychle dopředu a nenechá herce blábolit na místě jen proto, abychom se dokopali k delší stopáži. Sakra kolik filmů by tenhle fígl potřebovalo. Až dojedou titulky, mrkněte na to, jak Coherence vznikla. Na mě to dělá dojem. The One I Love (2014) využívá stejný základ a nakonec říká něco hlubšího o vztazích, jenže příběhově se ke konci trošku rozplyzne, protože ne všechny zamotance byly dostatečně zauzleny. Coherence (2013) je dotaženější a motá hlavu víc, ale zároveň nemá ambice šťouchat lidi k nějakým životním pravdám. Sedělo mi oboje....asi mám rád filmy. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V těchto filmech se cítím jako bych se tam já sám vyskytoval a to je moc příjemný a vzrušující pocit. Husí kůže mi naskočila hned několikrát. Dialogy jsou uvěřitelné a v některých částech neskutečně zajímavé a k zamyšlení. Bohužel to ale má pár slabších pasáží a hlavně ze začátku mě neoblíbený střih jinak určitě nadprůměrná záležitost. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som mal pocit, ako by som sledoval druhý Cloverfield, teda síce pomerne sympatické, ale aj tak nezaujímavé postavy riešia dlhé minúty nezaujímavé témy, no keď sa to už začne rozbiehať, je sa rozhodne na čo pozerať. A práve táto fáza je z celého filmu jasne najlepšia, pôsobí to originálne, inteligentne, nepredvídateľne a pritom aj tak správne tajomne a napínavo, takže ma to veľmi bavilo a nevedel som sa dočkať, akým smerom sa bude dej uberať ďalej. Takto vysoká úroveň síce filmu až tak dlho nevydrží a keď sa divák dozvie väčšinu dôležitého, už to prestane byť úplne ono, ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, stále občas niečo prekvapí, prípadne sa dolaďujú detaily, aby všetko sedelo tak, ako má a nesklame ani celkom zaujímavý záver. Navyše si ma už časom získali aj niektoré postavy, obzvlášť sympatická hlavná hrdinka a ani na ten očakávane lacný vizuál si nie je problém zvyknúť, dokonca to vďaka tomu ešte viac vtiahne do deja. Takže aj tu pekne vidno, že na natočenie zaujímavého filmu netreba žiadny väčší rozpočet, ale v prvom rade dobré nápady a vedieť s nimi pracovať. 72% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)

Reklama

Reklama