Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

choze 

všechny recenze uživatele

"Je dnes v noci něco opravdu náhodné?" Jedna parta přátel, jeden barák a jedna kometa, která je propojí s jejich alternativními verzemi. Zajímavé komorní scífko, ale úplně jsem nenaskočil na paranoiu postav motivující jejich chování, postavy samotné mi přišly povrchní a otravné, stejně jako dialogy a zklamáním taky bylo, že alternativní já jsou všechna k nerozeznání podobná a na žádné charakterově odlišné verze nedojde. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně funkční, chytlavý a zábavný mindfuck, který si nedělá z diváka škodolibě dobrý den, ale zodpovědně ho celým tím tripoidním zážitkem provádí až do smysluplného konce. Je třeba vyjádřit respekt k tomu jak se s tak složitým tvarem dokázali filmaři poprat aby byl čitelný, nepřekombinovával se a pořád držel pozornost. Jinak je to teda takový ten typ filmu, kdy ten mysteriózní sci-fi prvek je sice základní hnací silou příběhu, ale stěžejní je ta lidská rovina(psychologie, vztahy, emoce).. v tomhle mi to připomínalo podobné "nescifi" Another Earth. Někde mezi 4 a 5 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka vety "za málo peňazí, veľa muziky". Takto má vyzerať malé, nezávislé inteligentné sci-fi Jeden dom a jeho veľmi úzke okolie, 8 hercov, úžasný námet prepísaný do výborného scenára a obrovsky milé prekvapenie. Že to vyzerá ako ten najlacnejší found footage mi prestalo vadiť v momente ako sa rozbehla zápletka o ktorej si dopredu netreba radšej nič zisťovať. Strašne sa teším čo natočí alebo napíše Byrkit ďalšie. 9/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zlomyslná kometa... mozečky nám prolétá. Zhrzená baletka tluče se(!) do hlavy... odlétá kometka, ráno vše napraví?" Kameraman v zácviku se marně snaží udržet kameru, zoom a asi i moč, zatímco partička osmi nesympatických užvaněných tydýtů (fakt jsem se snažil, vybrat alespoň jednu postavu, které bych mohl fandit, ale kde nic není, ani smrt nebere) vede otravné, rádobyvtipné a hlubokomyslné dialogy o ničem i o čemkoli. A aby mého neštěstí nebylo málo, začnou se ti tlučhubové množit jak coherentní králíci. Nic proti množení králíků, ani proti množení realit, to mohlo být i fajn, ovšem kdyby mi alespoň na jednom z nich alespoň trochu záleželo. Jo, to už jsem vlastně říkal. Se srdečným pozdravem "Koňskému anestetiku zdar! A aby nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil..." váš dvoupatrový Omnibus. V jiných VÝHONCÍCH reality samozřejmě i tří, čtyř... až nesčetněpatrový dabldekr :-). ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nedalo spát! Coherence je jako další z mála případů, kdy pro dosažení maximálního napětí a zamotání hlavy stačí v podstatě jen pár lidí a jeden dům. Inu, vlastně jeden dům a pár lidí úplně tak ne, jak vyjde najevo, ale narážím na bravurně zmáknutý minimalismus. Podobně jako třeba u výborného kousku Pozemšťan. Síla příběhu a slov s člověkem může zamávat mnohem víc, než audiovizuální masáž. Nicneříkající úvod naštěstí velmi brzy vystřídá hlavní zápletka, která vám nedovolí oddálit zrak. Velmi zábavný a místy docela děsivý mindfuck u kterého si nemůžete dovolit nedávat pozor. Víc takových chytrých motanic! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)

Reklama

Reklama