Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V těchto filmech se cítím jako bych se tam já sám vyskytoval a to je moc příjemný a vzrušující pocit. Husí kůže mi naskočila hned několikrát. Dialogy jsou uvěřitelné a v některých částech neskutečně zajímavé a k zamyšlení. Bohužel to ale má pár slabších pasáží a hlavně ze začátku mě neoblíbený střih jinak určitě nadprůměrná záležitost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Člověk musí překonat první unylou čtvrthodinku, ale pak se to celkem dá, chvilkama napne i přiřeže do křesla... ale konec už je zase unylej. Celou stopáž mě neopouštěl pocit, že pořádní scénáristé by z námětu vykřesali daleko větší pecku, která by mohla i zkultovnět. Tohle dopadlo spíš tak, jako by jste nepříliš zručnému děcku dali lego, ať postaví něco pořádného. Snaha tam je, ale talent znatelně chybí. 50% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku hodně sympatická záležitost, ale prvních cca dvacet minut jsem měl obrovský problém přežít, vypadají totiž jako hodně nepovedená vztahovka ve stylu "parta lidí se sejde v domě a začnou vyplouvat různá tajemství společné historie" atd. Což je specifickej podžánr, který zběsile nemám rád a minimálně polovina postav je v takových filmech plkózně natupělých, což se Coherenci naštěstí téměř vyhnulo (až na jednu postavu, která má bohužel asi nejvíc prostoru.). Ovšem hle, pak přikvačí velmi příjemné, osvěžující scifi, které si vystačí s hlavní zápletkou a zepár dobře zvolenejma rekvizitama. Sice by potěšilo aby například hlavní zápletku a princip filmu hrdinové neodhalili s pomocí tak příšerného deus ex machina, ovšem.. To se zrovna tady dá docela odpustit a i nad začátkem se dá přimhouřit oploutvené oko. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Spíš než hororový je to takový nízko-nákladový psycho sci-fi film, ve kterém najdete všeho všudy 9 herců. Film má originální děj, který vás udržuje pořád v pozornosti a chvílemi, alespoň v počátku, máte v hlavě solidní bramboračku a zmatek. Zaměstnáte hlavně hlavu a věřte nebo ne, ale i já jsem měl za chvilku obrovský chaos v tom, kdo je kdo, kdo kam patří, modří, červení, prostě originální psychárna, která vám provětrá veškeré mozkové závity! Viděno jako 13 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)

Reklama

Reklama