Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně promyšlený film, který vás donutí přemýšlet. Parta přátel během společné večeře zažije dost krušné chvíle. Během přeletu komety se začnou dít dost divné věci. Otevře se brána do paralelních světů a lidé se začnou vyměňovat. Kdo z přítomných je váš přítel a kdo k vám nepatří? Na to se snaží přijít naši hlavní hrdinové. Hlavně konec je dost zajímavý. Škoda, že se netočí víc takových filmů... Hlavně postava Emily je super. "Zkusím vydírat sám sebe." ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka vety "za málo peňazí, veľa muziky". Takto má vyzerať malé, nezávislé inteligentné sci-fi Jeden dom a jeho veľmi úzke okolie, 8 hercov, úžasný námet prepísaný do výborného scenára a obrovsky milé prekvapenie. Že to vyzerá ako ten najlacnejší found footage mi prestalo vadiť v momente ako sa rozbehla zápletka o ktorej si dopredu netreba radšej nič zisťovať. Strašne sa teším čo natočí alebo napíše Byrkit ďalšie. 9/10 ()

Reklama

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Asi mi nějakým způsobem uteklo, co tím vlastně chtěl "básník říci". Po půlce filmu a naprosto nudných, trapných a nedůležitých dialozích (s ještě méně sympatickými herci) jsem doufala, že už to rychle skončí, ale bohužel se to táhlo dalších 45 minut. Emilka Baldoniová si nejspíš nakonec vybrala realitu, která se jí nejvíce zamlouvala a já si mohla konečně (ne)spokojeně oddechnout, že to máme obě za sebou. Za originální, ale velmi špatně zpracovaný nápad 38%. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EXISTUJE DALŠÍ TEORIE, ŽE TYTO DVA STAVY NADÁLE EXISTUJÍ DEKOHERENTNĚ, ODDĚLENY JEDEN OD DRUHÉHO A KAŽDÝ VYTVÁŘÍ NOVOU ODNOŽ REALITY, ZALOŽENOU NA DVOU ROZDÍLNÝCH VÝSTUPECH. PRINCIP KVANTOVÉ DEKOHERENCE ZAJIŠŤUJE, ŽE TYTO ODLIŠNÉ REALITY SPOLU NEPŘIJDOU DO STYKU"... /// (tož včíl jim nende ani henten internet! (to by moh bejt důvod k panice…) To se jako vážně takhle ,,normálně“ bavíte s kamarádama (přátelama)? Och. I vy intelektuálové… Po půl hoďce mi ty jejich kydy lezou pěkně na nervy. Pak tam voběvěj tu prekérku (no tak dobře – kometu, já nechtěl spoilerovat…) a sondujou, co se to jako děje. Nejde vo to že je to levný, ale vo to, že je to BLBÝ! V obejváku rozehrávaj nervy drásající (dělám si prdel!) hru na soudržnost, nakecaj toho litry a vyserou při tom tuny maggi v kostkách. Já vážně nemám nic proti vobejvákům. Jen mě tahle multidimenzní paranoia nebere. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jestliže existuje moje druhý já, tak ho chcu vidět! 2.) Nemám doma vobejvák. 3.) Thx za titule ,,September“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Místo scénáře dostávali herci lístečky (které mohli vidět jen oni) s úkolem pro daný den. To umožnilo rozvíjet příběh přirozeně a vytvářet skutečné reakce ostatních herců. (Kailo)

Reklama

Reklama