Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Začnu komentář jinak, než většina komentujících: Tenhle film se mi jeví jako druhý Vynález, mixnutý ale s halucinogenem DMT (pro srovnání viz Vstup do prázdnoty). Co se týče děje, chápal jsem to tak, že DMT trip bylo vše té blondýny. Závěr filmu mi však takhle chápat film úplně znemožnil. Základní myšlenka filmu je dost zajímavá. Je to víceméně originální film, ale mnohé herecké výkony při rozhovorech postav, nebo jejich reakce na situace, jsou primitivní. Volím nízké hodnocení, protože mi připadá (a nejsem sám), že scénárista se pokusil o něco, na co neměl. Prostě dobře, dva domy, beru, ale udělat z toho tři domy bez vysvětlení, se mi zdá neoriginální. ❌ ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady solidních mindfuck filmů, u kterých je potřeba pořádně sledovat každou vtěřinu děje a nakonci vás to stejně vyplivne jak žvejkačku s neodbytným pocitem zeptat se člověka vedle sebe, jak to pochopil, i když se na film koukáte sami. SPOILER: Představte si, že podle určité teorie existuje x paralelních realit, které mohou existovat nezávisle na sobě do té doby, než jsou narušeny vnějším činitelem. A představte si, že si takovou skutečnost uvědomíte a začnete se mezi těmito realitami pohybovat. Jste připraveni vidět sebe samotného dělat něco, co jste ještě před chvílí dělal sám. Jaký počet takových realit je dost šílený??? ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tohle mám rád odjakživa. Teda od svýho filmovýho jakživa. Jedna místnost, neměnná skupina lidí, spoustu dialogů a lehké nadpřirozeno, které si umně hraje s tím, že možná nadpřirozené vůbec není. Bez hvězd (hereckých), bez citových výlevů a stále pevně v kleci komorna (uvědomuju si, že to slovo neexistuje, ale jiné nemám). Střih žene děj rychle dopředu a nenechá herce blábolit na místě jen proto, abychom se dokopali k delší stopáži. Sakra kolik filmů by tenhle fígl potřebovalo. Až dojedou titulky, mrkněte na to, jak Coherence vznikla. Na mě to dělá dojem. The One I Love (2014) využívá stejný základ a nakonec říká něco hlubšího o vztazích, jenže příběhově se ke konci trošku rozplyzne, protože ne všechny zamotance byly dostatečně zauzleny. Coherence (2013) je dotaženější a motá hlavu víc, ale zároveň nemá ambice šťouchat lidi k nějakým životním pravdám. Sedělo mi oboje....asi mám rád filmy. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V těchto filmech se cítím jako bych se tam já sám vyskytoval a to je moc příjemný a vzrušující pocit. Husí kůže mi naskočila hned několikrát. Dialogy jsou uvěřitelné a v některých částech neskutečně zajímavé a k zamyšlení. Bohužel to ale má pár slabších pasáží a hlavně ze začátku mě neoblíbený střih jinak určitě nadprůměrná záležitost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)

Reklama

Reklama