Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

Nin 

všechny recenze uživatele

Pěkný psycho. Vizuálně to působí dost amatérsky, téměř jako domácí video, ale naštěstí se na to dá zvyknout. Herci hrají překvapivě dobře a nakonec filmu podaří vykouzlit napínavá, nepříjemná atmosféra. Strach z neznáma je tu natolik velký, že je film místy až hrůzostrašný a slabším povahám by mohl dělat problémy. Film má zajímavý sci-fi nápad o rozštěpení realit, se kterým se snaží hlavní hrdinové popasovat. Občas přijdou se zajímavým nápadem, ale bohužel se pak ukazuje asi největší slabina filmu a tou jsou nepříliš dobré postavy. Bylo to asi náročné napsat tak, aby jim to nějak efektivně vyšlo, což ale bohužel dopadlo tak, že se mnoho se chová hloupě nebo aspoň nesympaticky. To by mi nevadilo třeba u béčkového hororu, jenže tenhle snímek má podle mě větší ambice a větší potenciál. Celkově je to ale velmi dobrá působivá podívaná. (8/10) ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosferický film plný napětí. Já tyto kousky spolu s Triangle nebo Timecrimes vážně můžu a zrovna tyto patří mezi ty, které nejsou překombinované a poskytnou rozumné vysvětlení. Zde je nám to naservírováno pod nos a vlastně to vůbec nevadí, protože to na ničem neubírá. Jak zde už spousta lidí napsalo, pro ty, kteří čekají lekačky, akci a nebo spoustu krve to ale není. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tikající hodiny se ve filmu objeví až někdy v půlce (a jsou jen výsledkem řetězce nepřesvědčivých dohadů), takže je problém tohohle filmu předně s úprkem, kterým se postavy zcela nelidsky řítí kupředu, aniž by o čemkoliv přemýšlely. Samozřejmost, s jakou skočí do paranormální fyziky, je taky dost legrační. Vysvětlení spočívá možná v "punkové" produkci, která jistě přinesla kus autenticity, ale v pětidenním přeřvávání se navzájem herců se ztratila kontinuita a přirozenost. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

89 minut pro mě naprosté nudy. Celé to bylo zmatené, hodně uspávající, prostě nic, co by mě nějak zvedlo z mého kolečkového křesla. A to jsme dnes v domově důchodců měli klid, žádná návštěva ani vizita a přesto to nestačilo. Škoda, nedá se nic dělat, budeme jen doufat, že se nám nejbližší dobou podaří nějaký daleko lepší tip. Tenhle moc nevyšel. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o horor, nebo thriller, kde by se vraždilo. Spíš je Coherence chytlavá mysteriózní/sci-fi konverzačka s výbornou atmosférou a napětím. Zvědavost, co z celého toho kolotoče vypadne, nemůže nikoho opustit až do úplně poslední scény. Vážím si filmů, které nejsou o rozpočtu a prachy tak nejsou rozhodující faktor proč nenatočit film, jen dostat tu myšlenku. Momentálně mám chuť nadhodnocovat a jít do plných, ale zůstanu objektivní, přece jen je prvních 15 minut kecání celkem o nepodstatných věcech, ale pak je to jízda. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)

Reklama

Reklama