Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 2

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 016)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal (nebo spíš jeho agent) má neuvěřitelný čuch na projekty. Jake zbytečně neleze do blockbusterů (spálil se snad s Princem z Persie dostatečně?) a vybírá si menší filmy, ve kterých může naplno uplatnit svůj herecký talent, vcítění se do role a zkrátka vyniknout. Jak jinak si vysvětlit, že odmítne roli Doctora Strange, zvlášť v nekompromisní době nadvlády Marvelu? Narozdíl od jeho role slídila Lou Blooma mu o peníze nejde a za to má můj obrovský respekt! Přesně to je i případ Nightcrawlera. Silný příběh s wow momentem a nejlepší policejní honičkou, jakou jsem za poslední roky viděl, zaručen! Až se nechce věřit, že něco tak řemeslně dobře zvládnutého točil debutant a manžel Rene Russo - jakýsi Dan Gilroy. Nejednou jsem si vzpomněl na Patrolu, kde jsem taktéž zíral s otevřenou pusou, či Prisoners, kde jsem jen napjatě čekal jak to dopadne. I tady je divák svědkem morálních dilemat, od kterých se však sociopat dokáže oprostit. Je až děsivé, s jakou grácií se Jake do této nelehké role vcítil a jak autenticky působí. Rozhodně žhavý favorit na oscara za scénář a za mě určitě i na hlavní roli....90% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Emoce vřelé asi jako zimní ráno a postavy bez osobního příběhu mohou vzbuzovat dojem divácké antipatie, ale ta úsporná práce s hrdiny, kteří se zaprodali číslům sledovanosti, funguje na jedničku, jelikož tihle slídilové pro většinu z nás zůstanou něčím odosobněným, prostupující k nám skrze pikantní záběry z televize, i v běžné realitě. Navíc Gyllenhallova slizká kreace funguje tak silně, že je vám vlastně úplně jedno, jakým způsobem byste měli na hrdinu nahlížet, což se v závěru vyjeví jako hlavní trumf tvůrčího vyprávění a tak nějak vezmete na milost i ten předtitulkový dojezd. 4 a ½. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Rovnou přiznám, že jediný důvod, proč (těsně) nedávám pětihvězdu je, dle mě, neuspokojivý závěr. Vzhledem k tomu, jak fascinující je zde hlavní postava, doufal jsem v podstatě v jakýkoli jiný než otevřený, a tedy jaksi neukončený závěr. V čem, že je Lou Bloom fascinující? Je to zvláštní, slizský podivín, který ale není podivínem čistě vlastní vinou. Je to člověk bez opory a přátel, který si jen hledá svou cestu v životě, chce se snažit, chce dělat věci správně, ale za každým životním krokem zanechává stopy své asociality. Je inteligentní, ale emocionálně plochý (proto Nightcrawler nemá nic společného s Drive), je prostě zvláštní, velmi zajímavý a dosti realistický - jeho charakterové rysy potkávám i ve skutečném životě... Sledovat takovou postavu, jak se prodírá nočním životem je vskutku fascinující zážitek. Samotná satira na mediální honbu za senzací je pak příjemným bonusem. 9/10 ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem vážně, že to bude drsný temný thriller, ale namísto toho se z toho vyklubala drsná černá komedie. Co naplat, ale jinak to nebylo zase tak špatný, dokonce i místy mě příběh bavil, a to i přes to, že už delší dobu se snažím přísun černý kroniky maximálně omezovat. Pokud jde o samotné hodnocení, dal bych klidně i 3 a půl hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že to nejde, tak to nechám tak a bude to akorát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příliš mne nebavilo sledovat kariérní postup zloděje kanálových poklopů až k pozici profesionálního strkače kamery do cizích neštěstí. Já zkrátka takové vlezlé hyeny nesnáším a upřímně jim přeju jen to nejhorší. Tady je však Lou za hrdinu a tak jsem si mohl dvě hodiny zaníceně zanadávat na reprezentativní vzorek fanoušků černé kroniky, kteří chtějí vidět stále více krve, násilí a nenávisti. Oni úchylného Loua potřebují, ale já bych ho raději čelně seznámil s nárazníkem svého auta. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Červené auto, ktoré používa Lou (Jake Gyllenhaal) neskôr vo filme, je Dodge Challenger SRT. Sluneční brýle, které nosí, vyrábí firma Clubmaster. (Da_reba)
  • Jake Gyllenhaal (Lou Bloom) odmítl kaskadérského dubléra a odřídil většinu scén sám, včetně závěrečné honičky. Jezdil i rychlostí přesahující 140 km/h v úzkých ulicích Los Angeles. (Pria)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama