Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 1

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 016)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dan Gilroy | Hudba: James Newton Howard | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: Bold Films | Rozpočet: 8.5 miliónov $ | Tržby: 38.5 miliónov $ | Ocenenia: Oscar - 1 nominácia (scenár), Golden Globes - 1 nominácia (hr Gyllenhaal), spolu: 30 výhier a 55 nominácií || Filmy, ktoré sú postavené na morálnej zkazenosti a jej monitorovaniu (ako napríklad Eden Lake) mi väčšinou vôbec nesedia, a nie som v nich schopný vnímat film samotný, len samoúčelnú antimorálku. Nightclawer je iný, pretože si ospravedlňuje konanie hlavnej postavy tým, že je mentálne chorá, a preto sa pri jeho činoch a výrokoch diváci nezhrozia, ale smejú. V skutočnosti je to ale tak isto zkazené, ako všetky podobné scenáre. Najsilnejšiou stránkou Slídila je okrem Gyllenhaalovho hereckého majsterštyku schopnosť scenára vytvoriť napätie i napriek tomu, že divák fandí či nefandí šialenému reportérovi. Keby nebol Birdman, tento príbeh by bol jednoznačnou jedničkou z doposial vydených nominantov. 84% | Kino Lucerna Praha, 21.1.2015 | ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Výborná charakterová záležitosť. Jake Gylenhaal ako slizký a bezcitný hajzel na ceste hore. Pre neho netradičná rola, no o to zaujímavejší film. Pokiaľ sa človek stotožní s Jake-om v tejto hereckej polohe (ktorú podľa mňa zvladol vynikajúco), celý film bude vnímať z úplne iného uhla pohľadu. A to je môj prípad :) Do you know what fear stands for? False Evidence Appearing Real. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem vážně, že to bude drsný temný thriller, ale namísto toho se z toho vyklubala drsná černá komedie. Co naplat, ale jinak to nebylo zase tak špatný, dokonce i místy mě příběh bavil, a to i přes to, že už delší dobu se snažím přísun černý kroniky maximálně omezovat. Pokud jde o samotné hodnocení, dal bych klidně i 3 a půl hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že to nejde, tak to nechám tak a bude to akorát. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Emoce vřelé asi jako zimní ráno a postavy bez osobního příběhu mohou vzbuzovat dojem divácké antipatie, ale ta úsporná práce s hrdiny, kteří se zaprodali číslům sledovanosti, funguje na jedničku, jelikož tihle slídilové pro většinu z nás zůstanou něčím odosobněným, prostupující k nám skrze pikantní záběry z televize, i v běžné realitě. Navíc Gyllenhallova slizká kreace funguje tak silně, že je vám vlastně úplně jedno, jakým způsobem byste měli na hrdinu nahlížet, což se v závěru vyjeví jako hlavní trumf tvůrčího vyprávění a tak nějak vezmete na milost i ten předtitulkový dojezd. 4 a ½. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Noční neonové LA vs fenomenální Jake Gyllenhaal, který by i mrtvolu dokázal utvrdit v tom, že dokáže s naprostou suverenitou zahrát téměř jakoukoliv hereckou a emocionální kreaci. Rozjezd je pomalejší jednak v dějovém spádu a jednak formování persony hlavního hrdiny. Postupně se ovšem zatápí pod kotlem a vystupňované finále se směle řadí mezi nejnapínavější momentky roku, navíc je to celé naprosto nepředvídatelné. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Jake Gyllenhaal (Lou Bloom) odmítl kaskadérského dubléra a odřídil většinu scén sám, včetně závěrečné honičky. Jezdil i rychlostí přesahující 140 km/h v úzkých ulicích Los Angeles. (Pria)
  • Riz Ahmed (Rick) strávil niekoľko nocí so skutočnými "sliedičmi", aby sa vedel lepšie pripraviť na svoju rolu. (Da_reba)
  • Natáčení probíhalo pouze v Los Angeles a trvalo 27 dní. (Pria)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama