Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (460)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach najslabší diel trilógie, pretože zatiaľ čo jednotka ma chytila konečne niečím novým v duchárskom hororovom žánri a dvojka precízne a zaujímavo prepracovaným príbehom, táto trojka už neprináša dokopy nič. Tentokrát to ťahá dolu scenár, ktorý ma veľmi nezaujal. Proste opäť démon (tentokrát s kyslíkovou maskou - síce pekne hnusný, ale na transvestitu v čiernom sa nechytá) sa snaží posadnúť mladú holčinu a stiahnuť ju do svojho pekla. Tam sa prekvapenie očakávať nedá. Ďalší problém - rozuzlenie. Nad tým som len mávol rukou. A je vážne škoda, že tej Diaľavy tu bolo v porovnaní s prvými dvoma časťami jednoznačne najmenej. Lin Shaye kraľuje a tá babizňa mi proste sedí, ďalšie gigantické plus za nadrozmerný počet ľakačiek. Vyskočil som aspoň 10 krát, možno aj viac, takže z tohto hľadiska pecka. Napriek slabinám sa stále jedná o moju najobľúbenejšiu duchársku sériu. Len prvé dve časti mi sadli viac. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice silná trojka, ale pořád trojka. Na první díl to nemá (to by čekal jen blázen), ale s dvojkou je to skoro srovnatelné. Whannell používá tytéž postupy, co Wan (ten se tu mimochodem mihne v malé cameo roli), tudíž tu režisérskou výměnu možná ani nepocítíte. Alespoň ne znatelně. Whannell svýho kámoše okoukal s chirurgickou precizností, takže i tentokrát dokáže překvapit připraveného. Ten v momentu, kdy se kamera soustředí na tmavý kout místnosti a místo hudby se v sále rozezní hluboké ticho, tuší, že přijde jasná infarktovka. Ale ona nepřijde. A pokud ano, tak po delší době, než by čekal. Tohle rozhodně oceňuju, jelikož v hororu je tenhle faktor "napínání" důležitější, než levné lekačky. Avšak bohužel, i na ty dojde, a není jich zrovna málo. Naštěstí se v několika případech dostaví kýžený efekt "Baf - lek!" Ale abych se tu moc nevykecával... Vizuálně hodně fajn, i když celkově už ne tolik děsivé. Herecky sympatické, masky duchů správně hnusné (obzvlášť děda s dýchacím přístrojem) a překvapivě dojde i na férovku mezi Elise a starou známou "ženou v černém". Zúčtovací finále však nenabídne očekávanou adrenalinovou jízdu. Spíš jen průměrně děsivou vycházku po Dálavě. (60%) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Séria Insidious bude za 30 rokov vnímaná tak, ako je dnes séria Amityville Horror z osemdesiatych rokov, pri ktorej sa dnes možno len čudovať, prečo si niečo také nudné a smiešne vyslúžilo toľko pokračovaní a pozornosť publika. Insidious je ľakačkovová lunaparková atrakcia, ktorá spojením šokov a hlasitých zvukových efektov dokáže v prítmí kina dodať adrenalín do krvi, no inak je to banálna klišé báchorka. A ja - fanúšik fenoménu hororových sérii - budem podobne ako pri Amityville Horror pozerať každý diel a vedome pri tom trpieť viac ako hlavní hrdinovia posadnutí démonmi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama