Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jsme dovršily třetího dílu této trilogie a musím říct že je jen o malinko lepší než první díl. Druhý díl je asi nejlepší. Tohle nebylo špatný ale film trpí tím že není ani malinko strašidelný. Veškeré scény které by mohly zapůsobit jsou v traileru a zbytek není moc o co stát je to takový horor kterých se natočí za rok desítky a zapomene se na ně. Překvapivě mě hlavní herečka celkem překvapila a byla příjemná. Největší problém vidím v tom že film si hraje na něco co není. Stejné zklamání jako Annabele. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

O soundtracku: Žádná velká inovace se z Bisharovy strany nekoná; proč by také měla. Insidiouská hudba je jeden z nejlepších hororových soundtracků nového milénia, ne-li všech dob. To právě on nám připomněl, že housle jsou v hororech tím nejtrýznivějším možným nástrojem. Mistr Herrmann před ním v hrobě dozajista smeká klobouk. Bishara nám totiž v dějovém ohlédnutí, jak to vlastně všechno začalo, dokazuje, že společně s Clouserem a Bañosem tvoří v současnosti hororový trojlístek machrů přes nervydrásající hudbu. Je zastáncem názoru, že hororová hudba nemá mít hranice, a dává nám to pořádně sežrat. Připravte se opět na ďábelský tanec smyčce na vykloktaných houslích, drásavé tóny zrezavělého klavíru a další melodie Bisharových experimentálních nápadů. S nástroji se nemazlí a když se do letitého klavíru začne bušit kladivem, odnesou to divákovy nervy. Přestože je Chapter III. subjektivně o chloupek nejslabším článkem trilogie, právě hudba je jedním z aspektů, který i přesto film jako celek drží kvalitativně vysoko nad hladinou současného hororu. Jak krásně jde soundtrack ruku v ruce s obrazem jsme se mohli přesvědčit už v předcházejících dílech. Samotný střih na démona s širokým úsměvem by sám o sobě příliš strach nenahnal. Ale když se vám k tomu do uší zaříznou ohlušující vysoké tóny příšerných houslí, je to pomalu na resuscitaci. Co se týče soundtracku tedy opět není co vytknout a připravte se na okousané nehty, proud potu na zádech a pořádnou masáž srdce. Recept na strach? Samota, tma a pochopitelně - pořádná hlasitost. 70 % ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice silná trojka, ale pořád trojka. Na první díl to nemá (to by čekal jen blázen), ale s dvojkou je to skoro srovnatelné. Whannell používá tytéž postupy, co Wan (ten se tu mimochodem mihne v malé cameo roli), tudíž tu režisérskou výměnu možná ani nepocítíte. Alespoň ne znatelně. Whannell svýho kámoše okoukal s chirurgickou precizností, takže i tentokrát dokáže překvapit připraveného. Ten v momentu, kdy se kamera soustředí na tmavý kout místnosti a místo hudby se v sále rozezní hluboké ticho, tuší, že přijde jasná infarktovka. Ale ona nepřijde. A pokud ano, tak po delší době, než by čekal. Tohle rozhodně oceňuju, jelikož v hororu je tenhle faktor "napínání" důležitější, než levné lekačky. Avšak bohužel, i na ty dojde, a není jich zrovna málo. Naštěstí se v několika případech dostaví kýžený efekt "Baf - lek!" Ale abych se tu moc nevykecával... Vizuálně hodně fajn, i když celkově už ne tolik děsivé. Herecky sympatické, masky duchů správně hnusné (obzvlášť děda s dýchacím přístrojem) a překvapivě dojde i na férovku mezi Elise a starou známou "ženou v černém". Zúčtovací finále však nenabídne očekávanou adrenalinovou jízdu. Spíš jen průměrně děsivou vycházku po Dálavě. (60%) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával sice volné, ale zato podobné pokračování prvních dvou dílů Insidious. Vůbec mě ale nenapadlo, že bych se mohl dočkat filmu, který si vědomě utahuje ze všech možných zrůd, démonů a děsů noci. Úplně jak kdyby si vzal nálepku Insidious do názvu filmu schválně, aby si z ní následně dělal legraci a první dva díly mu to bez problémů tolerovali. Na druhou stranu jsem si říkal, jestli mám z těch logických zhovadilostí brečet a nebo si scénu za scénou užívat. Když totiž do teen horůrku v půlce filmu vlítnou dva hoši s punkovou imidží Krotitelů duchů, tak film dostává naprosto unikátní rozměr. K tomu technická stránka filmu taky není vůbec zlá. Prostě sečteno a podtrženo, tohle je film, který nelze brát vážně a tak se na něj také musíte koukat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno