Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

kingik 

všechny recenze uživatele

V zajetí záludných povidlových šlápot. Pojem, který jsem pojmenoval "povidlová šlápota", je asi nejvýraznějším nápadem v prequelu, kterému chybí nasazení a zásadní vrchol. Ostatně, film si své dva vrcholy prodělá v první půlhodině, když na mladou hrdinku dvakrát působivě mává démon a následně ji excelentně srazí auto. První třetina filmu je hodně povedená, prosycená tajemnem, jako divák jsem se těšil, co přijde dál. Představte si dál už nepřišlo nic, co by vybočovalo z hororového standardu. Závěrečnou třetinu považuji dokonce za nenápaditou, slabou, včetně směšného posledního záběru filmu. Finále bylo unavené, určené k přetočení, nevylučuji, že za jeho zmršením stojí přístupnost PG-13, jenž z hororů dělá dětské filmy. Co byste řekli na to, kdyby Mimoni byli přístupní až od osmnácti let?! Tak tohle je podobné. I když film působí téměř laciným dojmem, je natočen na velmi dobré technické úrovni. Démon s kyslíkovou maskou je parádní hnusák, kupodivu už nenajde konkurenci v ostatních posmrtných kreaturách, které jsou poměrně slabě namaskované. A pytel se taky s nimi zrovna neroztrhl. Straší se hned na několika úrovních. Některé pasáže jsou znepokojivé, příjemně mrazivé, divák očekává maximální úlek. Leigh Whannell umí využít malý prostor v místnosti hodně sugestivně. Divák si připadá, že je "astrálně" vtažen do scény, kde ale má pocit stísnění, takže se rád vrací na svoje místo, do pohodlí křesla. Astrální cestování do říše mrtvých je zde hodně slabě provedeno. Na médium, v tomto případě Lin Shaye, nečeká na druhé straně nic zajímavého, narazí však na dámu se závojem, která v tomto prequelu nemá zásadní postavení. Unylý dojem moc nevylepší ani přítomnost divných "lovců duchů", dvou internetových šprýmařů, kdy jednoho ztvárnil Vašek Noid na redukční dietě, druhého si zahrál sám pan režisér osobně. Pozorný divák jistě nepřehlédne jeho tvůrčího spolupracovníka Jamese Wana, který si zahrál malou roličku divadelního režiséra, u něhož je na castingu mladá uchazečka o roli, okolo niž se celý prequel točí. Mladá hrdinka Quinn, která chtěla ze záhrobí zavolat mámu, byla zahrána Stefanie Scott poměrně průměrně. Herecké výkony jsou však obstojné. Pokud vám nevadí Dermot Mulroney, který byl vytažen z hereckého záhrobí, budete s jeho ztvárněním otce dcery pronásledované duchy, spokojeni. Film samotný extra dojem nezanechá. Chybělo nasazení, více strhujících nápadů, ale oproti tomu je film natočen přehledně, občas se objeví prvotřídní postrašení se snahou neopadnout. No asi takhle, i když na mě režisér dělal non-stop bububu, já se na něj nezlobím, že to se mnou nic neudělalo. 60% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Po lehkém úvodě vás rozseká taková lekačka, že si uvědomíte s čím máte co odčinění. Agresivita stoupající do maxima s účesem Sama Raimiho! První INSIDIOUS gradoval postupně. z čistého neočekávání až do stoprocentního hororového transu, při kterém se zarážel dech i těm nejodvážnějším hororovým nadšencům. Dvojka navazuje na padesáti procentech maxima, bohužel. Wan dvojku uchopil pro komerční záležitost, a to měl klíč od zlaté brány kultovních hororů, ke kterým se budeme vždy vracet. INSIDIOUS 3 je ale uchopen na devadesát procent, tolik lekaček si nepamatuji dlouhé roky, bylo jich tolik, že jsem si řekl že to nemůže pořád fungovat, ale po dvou scénách jsem vyskočil z křesla (okno). Leigh Whannell perfektně zvládá atmosféru, napětí, správný okamžik úhlu kamery a nepředvídatelnost (až na závěr, ten snižuje dle mého velmi hodnocení). Horor nad kterým zbytečně nepřemýšlet, horor který se musí pořádně procítit. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Réžijný debut scenáristu a zároveň herca Leigha Whannella, ktorý si zahral v horrore SAW : Hra o prežitie pod taktovkou MENTORA Jamesa Wana, ktorého považujem za odborníka na tento žáner, nemá skrátka konkurenciu. Bohužiaľ, Leigh sa od neho nič nepriučil, nepôjde ani v jeho stopách, lebo tretí dieľ série Insidious je naozaj zlý príklad dobrého horroru, ktorý vystraší, síce niekoľko infarktových scén som zachytil, t.j zľakol som sa ako malé decko, ale okrem toho je tento film strašne stupidný, lebo herci sú o ničom, najmä Dermot Mulroney je extrémne suchý, toto je vôbec herecký výkon ? Jedine film zachraňuje Lin Shaye, ktorá podstupuje najťažšiu ťarchu na svojom pleci, potom sa film divne zvrtne do pátosu, skôr som sa smial, ako bál... Najslabší dieľ série, pričom už len venovať tomu čas, je zbytočné... Dá sa to v zdraví prežiť, ale málokto vie dnes nakrútiť horror, ktorý by nebol na smiech. Maximálne tak James Wan. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $52,218,558Tržby Celosvetovo $112,983,889 Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,673,943Tržby za predaj DVD v USA $2,822,076║ aj keď takýchto duchárskych hororov je už nespočet a je len ťažko niečo nové v tomto smere ponúknuť, tak tento má slušnú temnú atmosféru a lakačiek aj nad mieru, veru v kine to každú chvíľu zahučalo strachom, podarené publikum, pár krát som sa veru aj ja mykol /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)
  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno