Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale tentokrát bohužel naprosto nezajímavá sázka na jistotu. Kde jednička stanovila pravidla a poprvé nás provedla skrz the Further a dvojka zajímavým způsobem rozvíjela příběh, tam třetí kapitola jede po kolejích tendenčního duchařského/vymítačského hororu a neobsahuje v podstatě nic, co bychom v lepším provedení neviděli v prvních dvou dílech. Scénář je tentokrát na Whannellovy poměry vážně žalostně nenápaditý a nepřekvapivý. Lin Shaye je pořád super, ala sama to na vyšší hodnocení nevytáhne, zvlášť když nemá oporu v ostatních hlavních hercích, kteří bohužel předvádějí opravdu slabé výkony. Super je i démon, o něm se ale divák příliš mnoho nedozví. Lekaček je zato ve filmu jak nasráno, dodávám že bohužel, protože vždycky zruší náznaky budované atmosféry. Žádná z lekaček navíc v podstatě k ničemu nevede, démon se zjeví, bafne a zase zmizí. Za celou dobu jsem tak vlastně nezískal pocit, že zdejším hrdinům opravdu něco hrozí, že by je tvůrci třeba vážně nechali démonem odpravit. Pes, který štěká/leká, nekouše. To je pro horor asi nejzávažnější výtka. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že série o tolika dílech a s tak vysokým hodnocením bude za něco stát. S každým dalším dílem se mi ale potvrzuje, že opak je pravdou. První "Insidious" mělo alespoň náznaky tvůrčího nápadu a atmosféry, u "Insidious 2" jsem se nudila natolik, že jsem měla problém ho dokoukat a co se týče "Insidious 3", jedná se sice více o rodinné drama než o horor, ale minimálně konec mě zajímal. Whannellovo "To další" mě nicméně nebaví (zažít bych to ale nechtěla xD) a nevěřím, že na tom čtyřka něco změní. A ta škrtící bába v černém už mě taky irituje... 2,5*. Trojka není úplně špatná, ale je o ničem. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Velká část diváků tak dlouho opakovala mantru, že bez Wana to nejde, až jí nakonec zcela uvěřila a odsoudila Insidious 3 do modrých čísel. Whannell při tom ve své režijní prvotině dokázal, že má mnohem větší potenciál než Wan a vytvořil horor, který je po všech stránkách kvalitnější než předchozí dva díly. Wan sází na kvalitní atmosféru s lekačkami a Whannell ji přivádí k dokonalosti. Insidious 3 je mnohem intenzivnější, nápaditější a má také o poznání děsivější look. Disponuje zkrátka potřebným atmosferickým drivem, který u Wanových hororů zcela chybí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som hodnotil prvý a druhý diel Insidious, tak som mal pocit, že sme tu konečne mali fantastický hororový film, ktorý vedel využívať ľakacie momenty tak, že nerušilo atmosféru a všetko do seba skvele zapadalo. Okrem toho sme mali skvelých hercov a postavy, ktoré dokázali príbeh ťahať. James Wan však teraz zahral len malú rolu na dve minútky a réžie a scenára sa ujal Leigh Whannell. Prvá polka filmu je úplne priemerná, málo atmosféry, veľké množstvo ľakačiek, ktoré dokopy nikam nevedú a veľmi slabo rozvíjaný príbeh. Nebolo to hrozné ako v tohtoročných "Lazarus Effect" alebo "Poltergeist" remake, no na druhú stranu to bolo veľmi lacné v porovnaní s tým, čo nám dali predošlé dva filmy. A už som si myslel, že to padne do hlbín, no druhou polovicou filmu sa všetko začína dvíhať a konečne tu máme aj namakané scénky, kde strach skutočne vie panovať. O najlepšiu sa asi postará Stefanie Scott, keď bude posadnutá démonom a rozhodne sa postaviť. Tam som skutočne len zdesene pozeral. Lin Shaye ako Elise je skvelá a rovnako aj samotný Leigh Whannell s kolegom Angusom Sampsonom sú super. A konečne mám pocit, že sa pozerám na Insidious. Keď si teda zvážim pre a proti, tak druhá polka skutočne film zachraňuje. A je to len dobre. Mrzí ma, že kvalitatívne Insidious 3 nedosahuje na svojich dvoch predchodcov, no v hororovom výbere tohto roku patrí medzi silnejšie hororové tituly. Hodnotenie: B- ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci být přehnaně kritický, což i tak zcela jistě z následujícího vyplyne, budu maximálně stručný. Whannelovi jsem plně důvěřoval, no vyšel z toho jako Koloběžka první. V rámci daných možností (vysoká laťka po Wanovi, režijní prvotina) obstává po technické stránce, i když jsem přeci jen očekával vedle nekopromisních jump scares o dost hutnější atmosféru, za to bohužel paradoxně selhává jako scénárista, což je pro mě velkým zklamáním. V tomto smyslu jsem dost překvapený doposavadním červeným hodnocením, protože pokud byl spin off Annabelle označen za film zbytečný, pak ani nevím, jak pojmenovat tento "Počátek", o v tomto smyslu dementním českém názvu ani nemluvě. Holt, značka asi v tomto případě píše písmem řádně potučněným. A abych dokázal, že jsem se (bohužel) v kině i nahlas rozesmál, dovolil jsem si tady střihnout malou parodii na Lin Shaye a The Further. Celkově zhodnotím stejně jako spin off, který byl řemeslně slabší, ale dle mýho měl ve výsledku větší smysl než Insidious 3. Stačilo, je čas jít o dům dál.....a včera bylo pozdě. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama