Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sledovat a poslouchat bělovlasého kudrnáče Annauda, kterak si uvádí svůj nejnovější počin, byl velký zážitek. Tak velký, že předčil samotný film. Ten svou první vlčí scénou vykročil na lákavou stezku, ze které bohužel postupně zabloudil kamsi mezi šutry a mně tak zbyla jen rozvleklá povídka o Číňánkovi, který měl něco, co mít neměl. Krásy přírody a hudby u mě sice dokážou zachránit hodně, ale i tak se ke mně z vedlejší sedačky párkrát ozvalo "Hele, ty taky zíváš?" (Febiofest 2015) ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Krásní vlci, bohužel to o nich není ani z poloviny. Naopak je film o debilně chovajících se lidech v čele s hlavním "hrdinou", který vlče přiváže na řetěz, strčí do díry a ještě do ohrady. Takže jaképak souznění člověka s divokou přírodou reprezentovanou "neochočitelným" vlkem. Tenhle vlk se totiž z díry na vejlet se svým páníčkem dostane jenom jednou a ještě na řetězu, takže jaképak partnerství.. vlk je tady jednoznačně v roli otroka, který se nedokáže svému trýzniteli vzepřít. Ve filmu je řečeno, že hlavní hrdina za zotročení boha zaplatí.. ale byli to vlci kdo zaplatil.. takřka všichni byli vyvražděni a hlavní hrdina si navíc našel buchtu, takže přinejhorším nula od nuly pojde.. i když s vlkem se toho asi nedá dělat tolik jako s ženskou.. i když mongolsko. Morálně nečistý film i z pohledu kladně podaných postav. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Hudba a výprava hrají prim. Jinak děj je poněkud roztahaný a kostrbatý. Herecké výkony prachbídné, tedy až na hlavního pohlavára, jež si soudruhy kupuje horalkou a žvejkou made in US. I přesto, že se děj odehrává prakticky nedávno, tak životní podmínky Mongolů lze situovat do 12. století, kdy se po místním moři strdí proháněl první Velký chán Mongolů z klanu Bordžiginů. 61% ()

Vitex

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi s dabingem, proto radši nehodnotím (jinak 4 nebo 5). Vizuálně úchvatné. Bráno jako film pro děti - dokonalé. Bráno jako film pro dospělé - neskutečně mě iritovala hlavní (lidská) postava, byl to prostě strašný idiot, jehož jednání se nedalo předvídat, pochopit a už vůbec ne se do něj nějak vcítit (ale to bylo možná tím dabingem). Naštěstí ten film stojí na trochu jiných základech, než na příběhu a postavách. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám pocit, že se dívám jen na filmy o vlcích a malířích. "O malířích" se mi líbilo hned několik filmů, "o vlcích" nejvíc Never Cry Wolf od Carrolla Ballarda na vlčí témata Farleyho Mowata. Annaudův "vlčí film" je sice vizuálně plnotučný, scénář je ale jen ubohou kostřičkou, která tuto plnotučnost neunese. Českému názvu "Talisman vků" nerozumín, původnímu "Le deriner loup" ano, i když co s vlkem bez vlčice... A tak nám tu chybí už jen Vysockého "Идет охота на волков, идет охота. На серых хищников..." ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Annaud musel kvôli obtiažnosti terénu sám denne prejsť 10 kilometrov. (classic)
  • Prvé zábery vznikli v júli 2012. (classic)
  • Filmári mali najnáročnejšiu scénu v tretine filmu, kedy svorka vlkov naháňa stádo koní. Obe skupiny zvierat od seba oddeľoval plot, ktorý bol v postprodukčných prácach digitálne odstránený. (classic)

Reklama

Reklama