Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No to byla ale hovadina. Hlavní hrdinka aspiruje na titul Nejtupější nána a dialogy nejspíš psala troska v poslední fázi heroinové závislosti, protože tolik sraček z úst herců jsem v jednom filmu snad ještě neslyšel. Pravda - na vině může být i děsivý český dabing, ale já se obávám, že ve španělštině to nebude o mnoho lepší. Ono to ani nejde. A aby toho nebylo málo, tak režisér celou tu hrůzu natahoval seč to jen šlo, takže když už jsem si myslel, že už je fakt konec, došlo k dalšímu nesmyslnému zvratu, který vlastně ani zvratem nebyl. Jediné, co činilo celý film občas zneklidňujícím, byla v jistých momentech hudba a jekot týraných. 10% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi zručne vykonštruovaný a vytvarovaný thrillerový príbeh s originálnym nápadom, ktorý mal však tú smolu, že aj keď bol so svojim nápadom jedným z priekopníkov, dostal sa ku mne pomerne neskoro. Atmosféra je však dusivá, identita skutočného vraha zahmlená a neistá až do samého, vynervovaného záveru. Vždy si rád užijem, keď sa zmýlim v tipovaní naň, a tu sa tvorcom znova podarilo zneistiť ma, kto ním nakoniec bude. Technické spracovanie priemerné, režisérsky lepšie, vypäté scény nemali chybu, horšie som sa popasoval s hereckými výkonmi. 75%. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Permanentně napínavé a chytře napsané, takže až do konce nevíte, jak to vlastně je. Navíc je Amenábar i dost nápaditý, např. "walkmanový souboj" nebo scéna se sirkama. A skvěle se povedl i casting, což dost silně pomohlo vytvořit jistý nádech autentičnosti, a Tesis je o to víc vtahující. Ovšem na plné hodnocení to není. Postavy přecejen sem tam jednají docela hloupě a to mi vadilo. Příliš to bilo do očí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem nudný a strašně unylý thriller s dobrým námětem kvalitníma hercema ale pro mě bohužel strašně nudný a celou dobu mi přišlo že koukám na 5 hodinový film, takže nic extra pro mě. navíc mi přišlo že ty postavy jsou naprosto bezcharakterní. Pro mě zklamání a to velký protože námět mě zaujal hodně. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nebýt určitých lidí, tak bych tento snímek neviděl. Od začátku filmu jsem si říkal, že bych chtěl vidět tu kazetu, kde mučí dívku, ale stačilo výkřiky a už jsem čekal kdy ta hrůza zmizí. Naštěstí Amenábar ví, kdy a co má skončit. Hudby vyníkající, hlavně, když se mění při pohledech herců. Násilný člověk - násilná hudba, milý člověk - milá hudba. Film v člověku dokáže vzbudit strach, hlavně tmavém bluďišti se sirkami. Očekáváte co se stane a snažíte se strach potlačit, ale to se vám jen tak nepodaří. Stále budete měniť tušení, kdo je vrah a to se mi na tom líbí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Když Angela pročítá seznam kupců hledaného typu kamery, v seznamu figuruje i jméno režiséra filmu Alejandro Amenábara. (Fingon)
  • Na soundtracku se vedle Mariana Marína skladatelsky podílel i sám režisér Alejandro Amenábar. (hippyman)
  • Amenábar napsal část scénáře k tomuto filmu již během svých studií na Complutense University of Madrid (španělsky Universidad Complutense de Madrid), jejíž budova a prostory si ve filmu také "zahrály". (gattaca)

Reklama

Reklama