Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to špatné anime, ale taky žádný zázrak. Děj je poměrně jednoduchý a hlavně není vůbec důležitý, protože nejzajímavější částí filmu jsou jednoznačně souboje hlavních hrdinů s nejrůznějšími nepřáteli-démony. I tak je to ale místy trochu nuda a že by jste si z filmu něco zapamatovali i po skončení titulků opravdu nehrozí. 7/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Zakrslý, vrásčitý, perverzní děda, co rád trousí hlášky a je nechutně mazaný. Půvabná ženská ninja, se kterou když se vyspíte, umřete. A nebojácný chlapík, jenž vám se svou katanou milerád ostříkne obrazovku červenou barvou. Jak působivé! Chyby své to určitě má, ale vše přebíjí poutavý příběh, sympatické postavy se zajímavými záporáky a líbivá akce. Pro fanoušky Berserka – a nejen pro ně – téměř povinnost. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Svižný a stručný film, který se vyznačuje dost zapeklitým příběhem - několik klanů bojujících o nadvládu. Ale i bez pochopení příběhu stojí za to - jednak je to v podstatě série důvtipných soubojů protagonisty s různými "bossy" a také díky japonské kresbě, která neztrácí tvář před konkurencí v Disneyho ateliéru, kde už si pomalu začínali pomáhat 3D grafikou. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

V souboji s dalším Kawajiriho výtvorem, Vampire Hunterem, Ninja Scroll prohrává. Těžko říct jaký je důvod, nejspíš to, že středověké Japonsko mě na rozdíl od upírů nikdy nepřišlo příliš atraktivní a zajímavé. Celkově příběh se mi zdá trošku slabší, potulný bojovník Jubbei se náhodu připlete do cesty hrozbě pro celé Japonsko a se svými nedobrovolnými společníky ji musí zničit. Cestou naráží na nepřátele s vyjímečnými schopnostmi a spoustu řadových vojáků a nemilosrdně je masakruje. To vše je okořeněno několika scénami, které by patřily snad spíš do nějakého hentai. Animace je řekl bych o malinko slabší než u Vampire Huntera, přesto však lahodila mému oku. Jak jsem řekl, na mého oblíbeného Vampire Huntera to v podstatě v žádném ohledu nemá, přesto je to však velmi koukatelné anime, které v daném žánru stojí za shlédnutí. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Ninja Scroll, ač je starší, tak mi hodně připomněl mého oblíbeného Vampire Huntera D. Osamnělý nájemný zabiják je nucen se v rámci netradiční zakázky utkat s různými démony, postupně se propracovat k hlavnímu uberpadouchovi z minulosti a překazit jeho plány. Na své cestě se stihne zamilovat a všem brutálně nakopat řitě. Jubei je dobrý, ale D byl přeci jen lepší a to jak díky zajímavějšímu prostředí, tak také příběhu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama