Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

valesv 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nevím, proč je mi tento ,,špatně" hodnocený film tak sympatický.. Možná proto, že když jsem ho viděl prvně, byl jsem v podobném věku hlavního hrdiny a také v podobné situaci - sám v bytě, akorát mým sousedkám bylo kolem osmdesáti:-) Čtvrtá hvězda je za půvabnou a přirozenou Franku Potente. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

nehledejte ve všem pořád jen nějaké poselství .. berte to, jak to je : pohodové vyprávění – příběh sympatického mladíka ... na co ty touhy pořád škatulkovat/šťourat .. dvě moc příjemné koukatelné holčiny a .. copak se nikomu nelíbila ani ta zde přítomná dračice, kdysi jedna z nej-sexy zpěvaček Deborah Harry (Blondie)? … ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je celkem fajn, Franka Potente je klasicky fajn a Mandy Moore je roztomilá. Hodně prostinký snímek, který si naštěstí nehraje na nic hlubšího a tak mu to kdejaký divák s klidem odpustí. Na pondělní večery fajn, do kina ani zadarmo:). Jen škoda, že si autoři Sladkých sedmnácti předem neřekli, co vlastně chtějí říci, výsledek je až příliš prapodivný a těžko se popisuje (komedie? Zas tak ne, drama? taky moc ne...). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mladické tápání, fantazírování a hledání první opravdové lásky s poněkud netypicky senzitivním hrdinou, který je díky své zdánlivé nezralosti po většinu filmu vcelku sympatickou postavou. To se však už nedá říci o jeho obou ženských protějšcích, již jsou až přehnaně zkategorizováni, a kterým je jejich další vývoj silně předurčen a bohužel platí, že to, co nejvíc čekáme, odkojeni romantickými bláboly mnohem slabší úrovně, se naplní skoro do poslední kapky. Většina fantazijních představ hlavního hrdiny a vlastně i jeho počínání ve výjimečných i úplně obyčejných situacích je pojata správně ztřeštěně a tvoří příjemně odlehčenou protitvář romantizující části filmu. Snímek by se mi byl docela líbil, nebýt naprosto odzbrojujícího, nesmyslného a zbytečného konce. To byla zase jednou rána pod pás! ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

No jo-sladkých sedmnáct!!!!Vžil jsem se do hlavní postavy,sledoval to příjemné nicnedělání,souboj o lásku,krásnou Franka Potente-v tom filmu měla přeci tak krásný pohled-svůdný,vyzývavý.No kámen by ustrnul.A i jsem se nasmál jak Elijah vyklepával pětikilovou palicí kastli bavoráka.Ach kéž by jsme se mohli do těch let vrátit s rozumem co máme ted-anebo nemáme? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno