Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (83)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny film s Elijahem, kteremu to panictvi vazne verite (zajda uz podle oci :) ), Frankou a jejim zasnenym vyrazem a Mandy, ktera je tak nejak prumerne roztomila. Krom techto jmen se ale ve snimku neobjevi nic, cim by Sedmnactka nejak vycnivala. Sonda do romanticke klucici duse se spoustou nelogicnosti (co ta motorka na konci??), prehnanych vyumelkovanosti ("posloucham jenom ska!!!"), ale take hezkych napadu (tri vymyslene slecny, ktere se v Elijahove byte vystridaji). Secteno, podtrzeno, zlogaritmovano, lehounkej nadprumer :) ()

IamWerca 

všechny recenze uživatele

Ja neviem dosť slabé a veľa veciam ani nerozumiem. Taká zvláštna komédia romantická pre puberťaka a možno ani pre toho nie. Nevravím že je to úplne zle ma to par dobrých momentov ale to je asi všetko.  Človek nevie či je chalan psychicky chorý alebo je to okolnosťami cele divne za mňa. Z námetom sa dalo určite lepšie pracovať a mohlo to byť dobra romantická komédia len niekde uprostred to bohužiaľ padlo. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

V nejzapadlejším koutku videopůjčovny jsem našel něco, co se nedá nazvat ani teenagerskou komedií, ani dramatem, ani slaďákem. Napůl komerční záležitost, která využívá Wooda do poslední minuty, napůl nesmělá artovina, poměrně dobře vystihující myšlenky a pocity mladého muže. Nic podobného tu ale ještě nebylo. 85% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je celkem fajn, Franka Potente je klasicky fajn a Mandy Moore je roztomilá. Hodně prostinký snímek, který si naštěstí nehraje na nic hlubšího a tak mu to kdejaký divák s klidem odpustí. Na pondělní večery fajn, do kina ani zadarmo:). Jen škoda, že si autoři Sladkých sedmnácti předem neřekli, co vlastně chtějí říci, výsledek je až příliš prapodivný a těžko se popisuje (komedie? Zas tak ne, drama? taky moc ne...). ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Dávám za 4x* a ne proto, že jsem Woodova fanynka. Tenhle filmeček působí tak trochu bezradně, trochu rozpačitě, trochu je k smíchu, a tajky je trochu dojemný. Některé scény pobaví, jiné způsobí trapný pocit. Ale o tom přece dospívání nás všech bylo (nebo je) :-) Všechen svět dospělých bizarní je, a my, začátečníci nejen v navazování vztahů a nejen k opačnému pohlaví, se pokoušíme být jiní než autority kolem nás a jsme legrační jak stejně se chováme. Elijah Wood se nerozpakoval jít do nezávislého snímku i proto, že si zde mohl střihnout velmi intimní scénku se svou dlouholetou platonickou láskou Deborah Harry z Blonies :-). Mám Try 17 ráda, je to kouzelný a funguje za každé nálady. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama