Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pouštěl tak jsem očekával, že to bude romantická komedie ve stylu "Moje tlustá řecká svatba" apod. Avšak i když to tak ze začátku vypadalo z filmu se v pozdějších fázích stávalo spíše drama, takže jsem humor hledal marně. Ale i tak zajímavý film, který se odehrává v rytmu hudby od Abby a kde podává skvělý výkon Toni Collette. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná (trochu hodně) romantická komedie, aneb jak si Australané poradili se značně zkostnatělým žánrem. Toni Colletteová si svým jednoznačně skvělým výkonem mohutně otevřela dveře pro další hereckou práci a je nutné dodat, že právě díky ní má scénář filmu tolik potřebnou reálnou strukturu, která je téměř zbavena pohádkového svatebního balastu. To vše decentně podpořené produkcí skupiny ABBA. 80% ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jedno tomuto filmu nelze upřít - jen těžko kolem něj projdete bez povšimnutí. Tvůrcům se nějakým zázrakem podařilo každých 30 minut vykřesat ze změti trapnosti, klišé a karikaturní nadsázky civilní, dojemný okamžik, který celý ten cirkus na chvíli spojí dohromady. Zmátlo mě to natolik, že jsem dokázal 106 minut poslouchat ABBU a nakonec jsem vzdal jakýkoliv pokus o zaškatulkování nebo vyhodnocení. Máš to za tři, Muriel. A hodně štěstí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak teda žiadny rozmarný film o svadobných trapasoch. Skôr dráma o outsideroch, ktorí chcú tiež prežiť kus svojho životného šťastia. Bez ohľadu na použité prostriedky a následky. Následky na druhých ľudí a vzťahy s nimi sú často zničujúce. Tento príbeh Popolušky po austrálsky sa dosť komplikuje rôznymi okolnosťami a tak jej nestačí iba stratiť črievičku, aby našla svojho princa. Napriek úvodnému váhaniu sa mi film nakoniec páčil a aj vďaka hudbe outsiderov, skupine ABBA, ho považujem za príjemný. –––– Kdo ji chytil? – Muriel! –––– Já chci vyhrát. Celej život chci vyhrát! – Já taky! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebyla jste v kómatu ??" ;) Ještě ABBy ne !! A spolu s Muriel vlastně i všichni ostatní, k nimž se tvůrci se svým bijákem staví až pozoruhodně kriticky a zároveň téměř s otcovskou náklonností.. Velmi zajímavá satira plná bolesti a osobních utrpení, s níž se P.J.Hogan - Další Protinožec Hogan, nikoliv však Krokodýl Paul Dundee, jakkoli na diváka cení zuby..;) - znovu ocitá na svatbě.. Tradičně výtečná Toni Collette zde jako Mariel až nehorázně připomíná Zrůdu Charlize Theron, a to rozhodně ne jen tím zevnějškem.. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama