Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený film z australské produkce. Vynikající herecké výkony Toni Collette i Rachel Griffiths, jakož i ostatních herců, navíc za doprovodu nezapomenutelných písniček od Abby. Než jsem ten film viděl, věděl jsem jen to, že kdysi v r. 1994 snad na jeden či dva týdny vedl žebříček nejnavštěvovanějších filmů v USA. To samo ještě o kvalitě snímku pochopitelně nic nevypovídá, ale musím uznat, že s tímhle filmem se Američani na první místo trefili dobře. A australští filmaři, zdá se, měli v té době velmi dobrou formu (viz také Dobrodružství Priscilly, královny pouště). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděné drama o dospívání a zrání jedné venkovské holky, která hledala štěstí ve velkoměstě. Velmi pozitivně vyznívající film, který mi připomíná Lásku nebeskou a ke kterému stále rád vracím. Hudba skupiny ABBA se sice objevuje v řadě filmů, ale v tomto případě je zkombinování této pohodové muziky a filmového příběhu asi nejpovedenější. Celkový dojem: 90 %. Právě v tomhle snímku jsem objevil výbornou herečku Toni Collette, která díky němu záhy pronikla do Hollywoodu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Muriel sa vydáva... no nádhera. Snímok plný nostalgie a geniálnej hudby od ABBY. Krásny príklad toho, čo dokáže s filmom urobiť vynikajúca muzika. Atmosféra išla hneď o sto percent hore. Krásne melancholická, miestami veselá, miestami smutná. Príbeh plný smútku i radosti, skrátka výborne namiešaná romantická dramédia a čo je hlavné, vôbec nie prvoplánová ako mraky iných romantických komédií. Tiež je obdivuhodné, čo pre filmovú rolu bola ochotná podstúpiť Toni Collette, klobúk dole. Pre mňa veľké prekvapenie a silný nadpriemer k tomu. 85/100 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tragikomedie o Muriel, které štěstí v ničem nepřeje. Vlastně není divu, když vidíte v jaké žije rodině. A tak si aspoň ke "štěstí" pomůže podvodem. Takový malý velký australský film za silnější 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Muriel to má v životě opravdu těžké, a když už se zdá, že svítá na lepší časy, tak všechny její naděje zmizí v temnotě. Avšak ona se nevzdává a každé její životní škobrtnutí je další ponukou k lepšímu. Toni Collette je skvělá herečka a do role Muriel se úžasně vžila a věrně ji během filmu sekundovala stejně skvělá Rachel Griffiths. Chvílemi jsem se od srdce smál, zatímco v jiných chvílích mi moc do smíchu nebylo a soucítil jsem s osudy jednotlivých postav. Zkrátka příjemná australská oddychovka, která vedle milého příběhu a solidních herců nabízí nestárnoucí hudbu od ABBY. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama