Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Tessie 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit takový kousek.. ne že by tam teda nebyl úplně děj.. Viděla jsem pracovité mravence, fikaného pavouka vodního, líhnoucího se komára, mazlící šneky, jakéhosi tropického pavouka zapavučujícího kobylku nebohou.. a co se mi líbilo nejvíc? Bobika beruška jdoucí si takhle v pohodě po lístečku, přičemž kapka dopadajíc na lísteček ji parádně odmrštila. To muselo být úplně tsunami pro ni.. Nádherné to ale bylo.. opravdu.. super kamera v perfektním přiblížení. Takové pokoukání se nám, měšťákům, často nepoštěstí. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu unikát. Je hodně zajímavý, inspirující a osvěžující podívat se do tohohle mikrosvěta, kterej každej den akorát ničíme. Z filmu o filmu je vidět jaká piplačka to byla a jak časově náročný je něco takovýho zkompilovat. Nejlepší "herecký" výkon pro mě byl ten vodní pavouk. Ovšem tu inzerovanou příběhovost, kterou autoři propagují, jsem tam úplně nenašel, hudba mi taky přišla poněkud fádní, což ve filmu beze slov je trošku problém. Proto nedávám absolutní hodnocení. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života hmyzu mě dostala zejména svými záběry na jednotlivé živočichy. Chyběl mi snad jen komentář, který by vysvětloval, na co se zrovna koukám. Nejvíc mě zaujal asi vodní pavouk stavějící své vzduchové hnízdo a snad nikdy nezapomenu na milostnou scénu šneků, podbarvenou vážnou hudbou. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a zvukové zpracovaní. Neuškodilo by vysvětleni jednotlivích zaběru na různí hmyz, protože já osobě si myslím, že v dokumentu bych se měl dovědět i nějaké ta fakta, ale tady padli tak 3 věty což mě nijak neobohatilo o moji znalost v oblasti hmyzu. Stačilo by trochu vysvětleni a klidně bych svoje hodnoceni zvednul o jednu hvězdu. Jenže když lajk jako já ani nepozná ve většině případů o jaký hmyz se jedna a ani se mu to někdo nepokusí vysvětlit, tak si tento film z mého pohledu nezaslouží víc než 3 hvězdy. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Profesionalita filmařů zdá se nezná mezí, protože si neumím představit tu neskutečnou práci, kterou musel tvůrce tenhle dokument stát. U mě ale dojel na faktu, že hmyz nemám rád a tím pádem mě to moc nezajímalo. Když se jedná o savce, ptáky, ryby,... je to něco jiného, ale tohle obsahem nebylo nic moc. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Spolurežisér Claude Nuridsany komentoval režírování svých "herců": "Některé záběry si vyžádaly i čtyřicet pokusů a jejich zaostřování trvalo celé dny. Jednotlivé druhy hmyzu se chovají svým typickým způsobem, jen když jsou ve vyhovujícím prostředí. Vezměte si například chrobáka, valícího svou kuličku trusu. V tomto případě, než čekat na příležitost ve volné přírodě, bylo výhodnější chovat jich tucet v luxusním teráriu a poskytnout jim dostatek materiálu. Dodávali jsme jim ovčí trus a čekali. Po několika dnech se jeden z nich konečně pustil do práce na kuličce a my ho mohli přenést na místo natáčení. Samozřejmě jsme museli být opatrní, abychom ho nevystrašili." (NIRO)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)

Reklama

Reklama