Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

malylada 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co od filmu očekávat, byť na první pohled je herecký ansábl vynikající. Vše se točí kolem výjimečného chlapce, jako například ve filmu Mercury. Hrstka lidí se jej snaží chránit všemi dostupnými prostředky, mnohdy za hranou a doprovází ho na cestě k neznámému cíli. Hraničí to ze začátku až s fanatizmem, kdy se nebojí udělat cokoli. Film se rozjíždí velmi pomalu, včetně seznamovaní hrdinů a zápletka se posouvá asi od půlky filmu. První hodina je docela nuda, ale nabírá správný směr a vyústění a pointa celého příběhu je působivá jako v těch nejlepších sci-fi. Chtělo to jen zručněji uchopit, nepřepálit délku filmu a mohlo se to přiblížit těm nejlepším žánrovkám.....6/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film, který ponechá otazníky, ale i přes tu pomalost má atmosféru očekávání, která nakonec schramstla asi většinu rozpočtu, který mohl být i větší, ab to více vyznělo. Ale to, že není všechno zodpovězeno, nevadí. Divák může jen tušit, postavy jsou o tom přesvědčené a mnoho možných interpretací zůstává i po konci na divákovi. A přesto to nevadí, protože mi zjevně tyhle pomalé komorní příběhy vyhovují. Takový jiný E.T. --- Otevřenost a nedořečenost byla sice záměrem, nebo možná nutností rozpočtu, přesto by bylo lepší mít více dovysvětleného, aby to byla o něco větší pecka. --- 3,5* ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ako by to vyzeralo, keby Krypton nevybuchol a Kal-El by sa snažil s pomocou Kentovcov ešte ako dieťa vrátiť domov. Dobre myslené a veľmi dobre obsadené low-key sci-fi, ktoré potrebovalo ešte trošku prepracovať, aby sa stalo niečím viac než zaujímavým experimentíkom. Zaujímavá je ale aj interpretácia filmu ako metafory pre autizmus - celková určitá emocionálna chladnosť/odmeranosť, malé dieťa s osobitým vnímaním sveta, po odhalení toho čo vidí sa človeku odkrýva nový, dovtedy netušený rozmer reality...ak by to Nichols myslel takto, bolo by to veľmi nápadité z jeho strany, ale nemyslel. Každopádne táto rovina sa dá filmu veľmi ľahko pripísať a mne sa tak páči viac. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kříženec festivalové road-movie a osmdesátkové sci-fi, který bohužel velkou část stopáže dokáže uspat aby v závěru příjemně překvapil. Ale celkově film pro mě s tak trochu zabitým potenciálem. Místo atraktivní sci-fi roviny, která se ukáže jen na konci, se velkou část filmu poměrně nezáživně utíká/ujíždí. Obrazově je to dobré, atmosférické, místy skoro až artové. Potenciál to mělo ale rozhodně větší. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi jednohubka, která místo aby postupně gradovala, tak bohužel postupně degraduje. Nejsilnější je tedy začátek, zhruba po hodině film začíná uvadat, finále je pak celé divné a nicneříkající. Výborná atmosféra však prošpikovala celý film, takže i tu sestupnou kvalitu jde snést. Přispěli k tomu i herci. Jasné 3 hvězdy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Jedná sa o prvý štúdiový film Jeffa Nicholsa. Aj v tomto prípade chcel pôvodne film natočiť s nezávislým štúdiom, pretože chcel mať možnosť rozhodnúť o finálnom strihu. Na poslednom stretnutí s predstaviteľmi Warner Bros. ich informoval o tejto požiadavke a tí súhlasili. Najmä preto, že film mal relatívne malý rozpočet (18 miliónov dolárov). (Real Tom Hardy)
  • Vo filme sa objavujú skladby kapely Lucero, ktorej frontmanom je režisérov brat Ben Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama