Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Shannon to samozřejmě táhne a asi i Driver je fajn, ale jinak je to úplně na palici... Většinu filmu s tím děckem nikdo pořádně nekomunikuje, většina postav hlásí své repliky jako ve stavu hypnózy, děj jede po přímé a předvídatelné linii od začátku do konce.. Není to vyloženě průser, ale za mě v tom není absolutně nic díky čemu bych film udržel v šišce déle než pár hodin.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kříženec festivalové road-movie a osmdesátkové sci-fi, který bohužel velkou část stopáže dokáže uspat aby v závěru příjemně překvapil. Ale celkově film pro mě s tak trochu zabitým potenciálem. Místo atraktivní sci-fi roviny, která se ukáže jen na konci, se velkou část filmu poměrně nezáživně utíká/ujíždí. Obrazově je to dobré, atmosférické, místy skoro až artové. Potenciál to mělo ale rozhodně větší. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spokojenost...jakožto pocta sci-fi 80.let která kombinuje Blízká setkání,Starmana a zakončuje trošku něčím jako Tomorrowland na jedno podívání zabaví celkem spolehlivě.Herci jsou fajn a ani pomalejší tempo,kdy není docela dlouho zřejmé o co vůbec jde tentokrát nevadí.Nečekal jsem nic a nenudil jsem se...70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní herecká osádka, soustředěná režie, staromódní sci-fi patinka. Bohužel je to ve finále takové nijaké. Nevyužije to zajímavě nastřelené motivy jen to prostě skončí. Žádná katarze, nic. Driver je trestuhodně nevyužitý, Shepard taky. Přirovnání k E.T.mu je na místě, jen tak nechytí za srdce. Nichols jako by si nebyl jistý co chce říci. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 30 minut naladí na silně atmosférickou a komorní sci-fi podívanou, která by eventuálně mohla řešit zajímavé věci po stránce psychologické či spirituální. Později se bohužel vyprávění obrátí a utápí se v pomalém tempu, které tvoří primárně velice strohé a dlouhými pomlkami vyplněné prázdné dialogy. Příběh se tak výrazně neposouvá, nijak nepřekvapuje a nezachraňuje jej ani pár opravdu poutavých záběrů, přičemž by rozhodně neuškodilo kdyby jich bylo o mnoho více, jelikož si o to Midnight Special opravdu říká. I přes lehce uspávací režim tvoří Jeff Nichols výjimečně tíživou atmosféru, podobně jako tomu bylo v Take Shelter, čemuž výrazně dopomáhá i jeho dvorní herec Michael Shannon. Navíc se do toho vkládá dunivá mysteriózní hudba a „lens flares“ evokující další počin J.J. Abramse. Již čtvrtý celovečerní film velmi nadaného režiséra, který svůj filmařský um rozhodně nezapře, tak působí jako lehce zabitý a) nezkušeností v rámci náročného sci-fi žánru b) nedostatečně vyhrazeným časem pro scénář. Volím spíše druhou variantu, jelikož ani závěrečná pointa s následným ukončením nenašla své místo mezi kladnými momenty. Na závěr nutno vyzdvihnout klučinu, kolem něhož se celý film točí a bez váhání by se mohl přidal k partě v Stranger Things. [60%] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Jedná sa o prvý štúdiový film Jeffa Nicholsa. Aj v tomto prípade chcel pôvodne film natočiť s nezávislým štúdiom, pretože chcel mať možnosť rozhodnúť o finálnom strihu. Na poslednom stretnutí s predstaviteľmi Warner Bros. ich informoval o tejto požiadavke a tí súhlasili. Najmä preto, že film mal relatívne malý rozpočet (18 miliónov dolárov). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama