Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tentokrát tak tak tři hvězdy. Nebýt (jako u Nicholse téměř zpravidla) výraznější pointy, byla by to čistá nuda. Sama pointa ani není přiliš dotažená, takže v kombu s pochudlou a kolotočoidní cestou k ní je to asi nejslabší autorův snímek. I tak ale Jeff Nichols stále za pozornost stojí, v ranku nezávislé tvorby má pořád co říct. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $3,712,282Tržby Celosvetovo $6,841,142▐ určite zo začiatku to príde nadmieru zaujímavé a slušne navnadí to, je tu niekoľko dravých úsekov, rozbehne sa tu veľa dejových liniek ale ani jedna sa poriadne nedokončí, ako by režisér nevedel kam to nakoniec chcel nasmerovať a čo vypovedať, škoda /60%/ ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepobrala nebo je chyba buď na straně tvůrců nebo na mé straně, nevím. První polovina filmu je nudná k smrti, není tam nic vysvětleno, neustále se tak kecá o ničem. Herci nemají takový prostor, jaký by si zasloužili, jejich postavy se vůbec nikam nevyvíjejí. Druhá polovina už je o něco lepší, je tak trochu více akce, začínáme chápat i příběh a co se tam děje, ale i tak to film jako celek nezachrání. Za mě je to nudný film, který má velmi působivý námět, jen padl do nesprávných rukou. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Elektrizující tenze. Krásně střízlivý pohled na jinak epický žánr. Přesní, ale umírnění herci. Absence potřeby polopatického vysvětlování a z toho plynoucí prostor pro více abstraktní požitek - tzn. upřednostňování niternějšího diváckého pnutí souběžně s pozvolna ubíhajícími minutami oproti prvoplánovému požitku z vrstvení atrakcí. Ačkoliv prvních několik minut pro mě představuje jednu z největších atrakcí roku - minimalistický klavír, soumrak, důraz na plynutí času, minimum slov, titulek...neprávem odsouzený film roku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Euforická opening scene (nejlepší silniční tenze od Drive), moc dobrá první hodina, pár solidních scén po ní, bohužel zbytek patří k tomu nejhoršímu, co Nichols kdy napsal/natočil. Závěr už čistě full retard... teda full late Shyamalan. Strašná škoda... jako pocta sedmdesátkové sci-fi ok, jako dramatický celek s celkem subtilní psychologickou linkou hodně rozsypané. [Berlinále 2016] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo naprieč viacerými štátmi na juhu Spojených štátov, predovšetkým však v meste New Orleans, kde sa točilo 40 dní. (Real Tom Hardy)
  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno