Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti křesťanům a jejich víře a i když se jejich vyznání příčí mému racionálnímu uvažování, dokážu jejich přístup respektovat. Nicméně téměř vždy, když se snaží svou víru převést na filmové plátno, to skončí katastrofou. Stejně jako tady. Chlapeček prodělá posmrtnou zkušenost, pokecá s Ježíšem, anděly a příbuznými, vrátí se do života, poví o tom tatíkovi, shodou okolností vesnickému kazateli, tomu z toho hrábne a začne to cpát úplně všem a všude, Samozřejmě k tomu používá spoustu vzletných proslovů a chová se jako afektovaný idiot. A aby toho nebylo málo, do role jeho senzibilního synka vybrali asi to nejneschopnější dítko školkou povinné, které jeho věřící rodiče na casting přivedli. Nepředvedli se ani Greg Kinnear a Kelly Reily. Těch 10% dávám za docela příjemný, všemi barvami hrající vizuál. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, miestami možete očakávať útoky na city, no pri takýchto filmoch s tým už treba dopredu rátať. Nebo existuje ajtak nie je len o dojatí. Vlastne sa tu celkom príjemne a jednoducho rozpráva  obyčajný príbeh o veľmi silnej udalosti, bez ohľadu na to či ste veriaci alebo nie. Greg Kinnear je našťastie aj celkom dobrý herec (na rozdiel od ostatných), a všetko plynie tak nejak bez problémov. Kebyže film dostane lepšieho režiséra, možno dvoch, troch kvalitných hercov, mohlo isť o celkom hodnotný počin. ()

Reklama

puleček 

všechny recenze uživatele

WTF I just saw? Podle traileru to vypadalo na nějaké polemizování o existenci Boží/nebeské. Fakt velice zajimavé téma, které by se mohlo docela slušně rozjet, ale ten rozjezd tam prostě nepřijde. Tohleto jsem prostě a jednoduše nepochopil. Vlastně ani nevím co tím chtěli tvůrci říct. "*" je za madam Kelly Reilly, protože je to opravdu nevydaný exemplář, který by chtěl mít leckterý chlap doma. Vlastně ona byla možná ten hlavní důvod proč jsem to dokoukal do konca. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kineara mám ráda ale tady mu role absolutně nesedla..On je herec do akcí které mají spád .Zde se musel očividně brzdit.A už hodněkrát jsem se přesvědčila že někdy bestseller vydávaný za bestseller není totéž..Vždy se něčemu pomůže a kvalita zůstane upozaděna.U knih je to klasika.Jako když se filmu vyrobí trailer z pát dobrých scén a film se rovná absolutní nule.Tady je to to samé.Syn něco viděl a na tom se postaví příběh..... ()

zuzka236 

všechny recenze uživatele

Najprv asi poviem niečo k filmu ako takému..dej nemal žiadne gradácie, ktoré by ma nútili poriadne sa vžiť do deja a vychutnať si tento neobvyklý príbeh, pre mňa zbytočne rozťahaný priebeh deja, čas sa mi vliekol.. čakala som od námetu oveľa viac vzhľadom na to, že striktne neodmietam žiadne "tvrdenia" o tom, že niečo také ako nebo, boh či vyššie sily existujú. Ale toto mi prišlo také..prehnane primitívne..detinské? Som asi príliš veľký realista a chýba mi potrebná fantázia, aby som tomuto verila. Neviem, či to aj v reále chlapec takto opísal, ale film mi prišiel ako stvorený pre tých, čo majú od mala vtesnané do hlavy len jednu jedinú myšlienku "o tom, čo bude po smrti" a nič iné nepripúšťajú. Nič pre agnostikov, či nebodaj pre ateistov.:) Filmu by som vytkla zobrazenie malého 4-ročného dieťaťa s rozumom staršieho školáka (malé dieťa uvedomujúce si s vážnosťou nutnosti platiť šeky, zamýšľanie sa nad konkrétnou farbou očí Ježiša...no mne to príde prehnané, 4 roky sú predsa len 4 roky :D) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno