Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Ľudia veria v zázraky, v nebo, vede, priateľom... Ako veľmi veria, sa však ukáže až v momente, keď sú konfrontovaní s istými výsledkami, ktoré z predmetu viery vyplývajú. Film, ktorý sa pochybnostiam nebráni. NIE: Tak ja neviem, lebo deti nemám, ale ak mi môj syn začne rozprávať čudné veci, k psychiatrovi nejdem sám so sebou, ale asi s tým synom. V celku čudný príbeh, ktorý sa snaží vzbudiť nádej. Lenže akosi tlačí na pílu, čo sa vyznenia týka. Pritom by možno stačil väčší dôraz na zložitejšiu premenu otca. ()

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Je to docela jednoduché. Jsou dvě kategorie lidí. Ti co věří a ti co nevěří. Pokud věříte, film se vám bude líbit. A není to ani tak o tom, jestli jste praktikující křesťané, stačí věřit v něco po smrti. Pak film smysl dává. A je vyprávěn z lehka, pomalu a s láskou. Prvně jsem shlédl několik rozhovorů s Coltonem na youtube a pak si teprve film stáhl, takže jsem uvítal, že se film drží reálného příběhu. Pokud bych zcela odfiltroval téma nebe z filmu a tudíž hlavní pointu, pak stále zůstává možná i víc než polovina. Kdo se tomu bude smát, tak je hloupý. Ale ta víc než polovina filmu je o lásce. Tak jak ji známe (snad) i z našich životů. A o to tu jde především. O to jde vlastně v životě jako takovém. O nic jiného tu nejde. A kdo čeká nějaký nabušený blockbuster, bude velmi zklamán. To si raději pusťte x-meny :). ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kineara mám ráda ale tady mu role absolutně nesedla..On je herec do akcí které mají spád .Zde se musel očividně brzdit.A už hodněkrát jsem se přesvědčila že někdy bestseller vydávaný za bestseller není totéž..Vždy se něčemu pomůže a kvalita zůstane upozaděna.U knih je to klasika.Jako když se filmu vyrobí trailer z pát dobrých scén a film se rovná absolutní nule.Tady je to to samé.Syn něco viděl a na tom se postaví příběh..... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S odtretými ušami tri hviezdy. Film nie je ničím novým, neprináša niečo viac a skeptikov určite nepresvedčí. O zážitkoch z klinickej smrti máme správy na tony. Tu sa malý chlapec vyjadrí, že niečo videl, a jeho otec pastor je šokovaný. Celá náboženská obec je šokovaná, že môže byť život po smrti. Čo je to teda za kresťanov, na čo chodia do kostola, v čo vlastne veria? Filmársky tu aspoň fungovala istá dávka rodinnej chémie a páčila sa mi prezentácia jej súdržnosti. ()

readan 

všechny recenze uživatele

Bola som zvedavá ako bude vyzerať sfilmovaná verzia a prekvapilo ma, že film sa takmer presne drží knihy, čo ma veľmi potešilo. Bolo to pekne spracované, páčila sa mi aj pokojná hudba v pozadí, herci boli prirodzení a nenútene divákom priblížili túto skúsenosť. Skutočný príbeh, ktorý Colton zažil, ma naozaj zaujal (bez ohľadu na to, či je to pre všetkých uveriteľné). Odporúčam však najskôr si prečítať knihu, až potom pozrieť film.. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno