Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Vychrtlej Anubis s šedým zákalem nahání v útrobách pyramidy bandu uřvaných archeologů. Je to celkem sranda každopádně nějaký lekačky nebo nedej bože pocit strachu fakt nečekejte. Ideální monster horor na mrknutí s ustrašenou holkou, co se po filmu bude cítit statečná, že se nebála. Na jedno mrknutí ale v pohodě ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zázrak jsem nečekal, ale tohle je obzvláště mizerný film. Pominu příšerné herecké výkony, jelikož ty mi u jinak dobrého horroru až tak nevadí. Televizní podprůměrná kamera, ničím neoslňující hudba a levné počítačové efekty (když už nemám na solidní software, tak navleču herce do kostýmu monstra tak, jako se to kdysi běžně dělávalo - a mnohdy úspěšně - Vetřelec, Predátor, Robocop /není sice monstrum, ale normální postava také ne/ a další). Vůbec jsem si několikrát vybavil Vetřelce (útěk šachtami před monstrem) a také Vetřelec vs. predátor - tam bylo ovšem pobíhání nitrem měnící se paramidy radost sledovat. Pixelová monstra působila směšně, jako by vypadla z pohádky pro nejmenší. Jedna milosrdná hvězda za úplný konec... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že má snímek vyšší rozpočet, protože se za něj postavili lidé od Foxu, je sice vidět na kvalitě obrazu, ale na kvalitě efektů už se to tolik neprojevilo. Tyhle filmy asi podle všeho pořád ještě letí, i když já mám pocit, že byly vyčpělé už před čtyřmi lety, možná ještě dříve. Najde se opravdu málo těch, které zaujmou a u nichž byste měli pocit, že to není jen opakování toho, co už bylo tolikrát řečeno. „The Pyramid“ k těm zajímavějším nepatří. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jako milovník starověkého Egypta, co si kdysi užíval na Amize hru Waxwork s úžasným zabijáckým bludištěm v dobové pyramidě, bych měl asi skákat do stropu. Bohužel je tento horor z podobně sexy prostředí naprosto debilní. Už trochu znejistíte u nějakého počátečního oznámení, že film jsou dokumentární záběry, které se našly po zmizení filmařů, takže dík za spoiler a jakýsi ochablý pokus o Blairwitch Projekt, na který se stejně film brzo vykašle. Postavy se chovají naprosto debilně, hrají je nesympatičtí lidé a jediný důvod, proč nefandit silám zla v jejich rychlé popravě je opatrnost, aby zlo nebylo ještě větší debil. A je důvod se obávat, příšery jsou laciné a nudné. Nebudeme se ani bavit o znásilnění egyptské mytologie. Asi každých deset minut jsem doufal, že raději usnu, abych nemusel poslouchat klišovitou ječící hysterku nebo sledovat další dementní číslo. Nezapomenutelná je scéna smrti jedné z postav, kde se tým blbců tři minuty pokouší tahat fatálně penetrovanou slečnu z kůlu a věří, že jí bude líp, aby pak usoudil, že stejně vlastně bude víc krvácet - aspoň ten egyptolog snad kurs první pomoci někde na střední škole snad měl. Úplně promrhaná šance natočit dobrý horor z pyramidy. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

The Pyramid je film, na který, jsem narazil zcela náhodou. Ano, jedná se o nízkorozpočtový film. O to víc mě překvapilo, že jsem si ho náramně užil. Film sice začíná hrozně typicky skvělým nálezem třístěnné pyramidy a partičkou lidí, co to jdou prozkoumat. Ovšem netrvá dlouho a skupinka skutečně zavítá pod písek do katakomb. Atmosféra je hutná jako pytel písku a musím říct, že takovéhle napětí stěží vytvoří jakýkoliv hollywoodský velkorozpočtový horor. Film totiž dá připomenout klasikám jako Indy nebo Mumie. Hned jsem měl chuť vytáhnout dvd The Mummy (1999). Těhle skvělých filmů z Egypta moc není a filmů z podzemního prostředí taky ne. Každopádně herecký tým, ač neznámý, tak jsem naprosto spokojený. Ashley Hinshaw není vůbec špatná. CGI animace taky není nejhorší. Možná tím, že se vše odehrává ve tmě, tak to působí přirozeněji. V čem je, ale film vážně dobrý je atmosféra stísněného prostředí labyrintu, množství písku, tmy a slepých uliček. Pyramidu vážně doporučuju, jedná se o nadprůměrně dobrý snímek, který si snad jednou pustím znovu. (73 %) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama