Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestry Walkerovy: Isabel (Kate Hudson) a Roxeanne (Naomi Watts). Jedna žije v Kalifornii, druhá v Paříži. Isabel přijíždí za Roxy do Paříže, aby jí byla oporou v poslední fázi očekávání potomka. Romantické dobračce Roxy právě v této nejnemožnější chvíli dává manžel-ničema jménem Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) kopačky. Rozvod visí ve vzduchu. Mezitím se Isabel zamiluje do ničemova strýce. Rodinný skandál pokračuje a americký idealismus a nepotlačitelný duch sester Walkerových se střetává s francouzskou rafinovaností, intrikami a neústupným racionalismem rodiny Persandových, která zplodila darebáka Charles-Henriho. Předmětem sporu je také obraz v hodnotě kolem milionu dolarů, který vlastní Roxy. A pak - docela náhle - zločin z vášně přeruší veškeré kulturní střety a otevírá nové možnosti pro vzájemné porozumění.

Dvě Američanky v konfrontaci s pařížskými intrikami, lidskými vášněmi a stylem života: výsledkem je komedie o odlišných zvycích, mravech, vztazích k penězům a sexu. "Rozvod po francouzsku" přináší inteligentní zábavu na kontrastech mezi oběma národy v morálce, milování, jídle, pití a stolování, v celém životě. Režisér a spoluscénárista James Ivory (Howards End) použil bestselleru Diane Johnson a natočil komedii s lehkým morálním podtextem, kterou prosvětlily Kate Hudson a Naomi Watts v rolích sester Walkerových a také Glen Glose v roli Olivie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Tosim 

všechny recenze uživatele

...šmarjá, to byla taky komedie? No: že bychom od Ivoryho čekali víc, už psát nebudu, film má hlemýždí tempo, málem jsem usnul, naštěstí se to v závěru obrátilo, (po scéně na kolečkových bruslích), ovšem konec mi přišel jako trapný deux ex machina, nebýt několika evrpoských herců (myslím teď hlavně Thierryho Lhermittea a Stephena Frye), bylo by to ještě horší, ale s radostí zjišťuju, že Kate Hudson má dost ze své matky... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Uhm. Byly nebyly dvě rodiny. Jedna ve Francii a jedna v Americe. Vůbec se neznaly, dokud se Roxy (Naomi Watts) nevdala za Charlese-Henriho. Ani pak se pořádně neznaly, dokud se Roxy (Naomi Watts) nerozváděla s Charlesem-Henrim. K tomu jí přijela pomoct její sestra Isabel (Kate Hudson), která se jak na potvoru zabouchla do Edgara (Charlesova strýce). Charles-Henri se mezitím zabouchl do jedné mladé rusky, která byla (samozřejmě) taky vdaná. Nestačí ? Tak přidejme jednoho milého právníka, obraz v ceně nekolika miliónů, francouzky benevolentní rodiče, Eiffelovku, žárlivého manžela... Mohlo to být daleko lepší (přiznávám i horší) .. neustále je někdo někomu nevěrný, a když už je někdo věrný, tak se mu to vymstí.. Průměrné herecké vykony, z nichž vyčnívá asi jen Kate Hudson (proměna z americké holky ve francouzkou :)... Celkově nic moc.. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o tom, že Američané a Francouzi jsou úplně jiní. V hvězdami nabitém obsazení hrají výborní herci i malé vedlejší roličky. Pouze Matthew Modine se tu vyjímá jako psychopat z thrilleru v romantické komedii. Autoři sice s jeho pomocí postavy dovedli do jakéhosi pokřiveného happyendu, ale stejně mi ta jeho scéna na eiffelovce přišla jak z jiného filmu. Nehledě na to, že od Jamese Ivoryho jsem čekal víc. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film s asi milionem postav, ve kterém jsem se začala po půl hodině ztrácet a ani mě to něják netrápilo. První půlka nebyla ničím vyjímečná, ale aspoň nenudila, ovšem ta druhá už byla horší, chvíli jsem myslela, že to nedokoukám, nakonec jsem se však překonala a zvládla to až do konce a jsem na sebe pyšná, ale už nikdy víc. To teda byla nuda a ani ten nepředvídatelný závěr mě nedonutí abych tomu dala o hvězdičku navíc. A ještě k tomu mi přišlo, že například románek Kate Hudson s tím jejím strýcem, nebo co to sakra bylo, byl totálně mimo mísu a navíc úplně zbytečný 2* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slávny režisér, slávne blonďaté herečky, eiffelovka na plagáte a v podstate nič z toho. Ďalší film, ktorý som pozeral z "povinnosti" kvôli Naomi a akosi podozrivo som už bol viacej krát sklamaný. Toto bola ale chyba hlavne Ivoryho a scenáristu, že nedokázali dať tejto konverzačke šťavu a zbytočne ju naťahovali až do takej miery, že sa z toho stala nuda. Takže hviezdička navyše zase za Naomi a jej bruško. Asi to mal točiť radšej Allen. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu (1997) Diane Johnson. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno