Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

MatakCZ 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní studentský snímek Třída Smrti má unikátní a zapamatovatelný art-style, doprovázený znepokojujícími zvukovými efekty a společně s trochu klišovitým, zato funkčním hororovým piánem tvoří velmi atmosférický zážitek. Dále i samotný hlas Matouše Rumla, který svým klidným přednesem vkusně sedí do celkového tragického děje. Jediné menší mínus je pár momentů, které se až trochu moc na sílu snaží vyděsit diváka, v porovnání s momenty, kde se buduje atmosféra, působí trošku slaběji, ale jedná se jenom o menší vadu na kráse. Jako bakalářská práce to funguje skvěle a i díky stopáži pouhých sedm minut, můžu Třídu smrti jedině doporučit. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nechutných splaškách, kterých jsem byl na poli českého amatérského filmu svědkem, musím konečně nadšeně zatleskat a zvolat třikrát „dopičijo!“. Konečně nějaký film, který mě po té nepřebrané hromadě autistů zaujal a nadchl hned z první. Myslím, že není co dodávat, veškeré aspekty filmu za mě dokonale popsal uživatel Segrestor a stoprocentně s ním ve všem souhlasím. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

po zhlédnutí tohoto hororového animáku mám dobrý pocit, že mladá česká tvorba jen nenapodobuje cizí trendy a přichází i s něčím novým a neotřelým. Těch 7minut uteklo jako voda a bylo plné mrazivého napětí. Dávám silnější 4* a docela mě nalákal na celý projekt - Pionýři hororu. Tento příběh si lze prohlédnout tady: http://vimeo.com/79629026 [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Wau! Ihned se mi vybavil nejlepší český animovaný horor Čarodějův učeň.  Temný, depresivní, mrazivý a děsivý. To poslední eskaluje v závěru a závěrečná informace pochopitelně uzemní, byť jí nevěřím. Půl, možná i třičtvrtě úspěchu u podobných děl je pak hlas vypravěče a Matouš Ruml byl skvělou volbou. Nástěnka je plná... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekla, že se hezky předvánočně naladím na horor křesťanského svátku a jako uznávaný strašpytel jsem si pustila horor trvající sedm minut. No sakra, to se mi ale krutě nepovedlo. Je to strašidelné! Krátké a děsivé. Klika, že už nechodím do školy, protože jinak bych se tam po Vánocích nevrátila. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)
  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)

Reklama

Reklama