Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přímo navazující pokračování povedené splatter komedie, které už sice není ani zdaleka sněhově bílé, ale fanoušky jedničky zklamat nemůže. Fašounské zombies s Herzogem v čele jsou ještě daleko více netradiční, protože u zombies obvyklá rozežranost je poměrně často nahrazena choutkami rozjebat někomu hlavu ručním nářadím. No co už.... Celkově je druhý díl daleko méně slasherový, daleko více on the road, a tím pádem obsažnější, rozmanitější a rozvleklejší. Já jsem spokojený a i když v rámci splatter komedie Mrtvému sněhu ke špičce kousek chybí, pokud se nestane zázrak, měl by se do mé letošní topky vejít. Hodnotím stejně jako jedničku, i když ta je o prsa vietnamské atletky napřed díky pár lekačkám navíc. 85% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe první díl, tohle je teprve komediální nářez. Od Tuckera vs Zlo jsem neviděl srovnatelnější hororovou komedii a Dead Snow 2 více než překvapil. Nápadů a vtipných scén najdeme spoustu, masky zombie nacistů výborné a do toho Ruská armáda, to už byl vrchol. Nemám sebemenší námitku, tohle je přesně můj šálek čaje. Krev, masakr a do toho vložené komediální prvky, fakt špica .. 9/10 = 91% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola je zvíře!! Těžko říct, co z filmu je nejvíc fucked up, protože vesměs téměř všechno tady je absolutně nekorektní, neortodoxní a v klasickém filmovém žánru nezvyklé! Zabíjení vozíčkářů a přejíždění dětí na pískovišti tankem na pozadí útoku nacistických zombíků na Norsko, americký zombie squad a homosexuální recepční z muzea nebo hromada ujetého, přitaženého gore? Tohle všechno teda diváka znuděného klasickým mainstreamem dost potěší a moje radost po zhlédnutí vzlétla do nebes. Když k tomu přidám jasnou režisérovu vizi, kde oproti 1. dílu (který byl velmi slabý a podprůměrný) přidal na zábavě a vyzrál do podoby, ve které si je jistý, co chce filmem říct a k tomu perfektní, ba až bezkonkurenční vizuál, tak ve výsledku nemám co vytknout. Šťavnatá, svižná a krvavá zábava, které bych bral hned nášup v podobě seriálu nebo alespoň třetího dílu. Wirkola si mě svým odlišným, ale přesto zábavným stylem získává víc a víc a já jen doufám, že se chystá něco nového. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj je tu volnou a nepříliš soudržnou osou, která propojuje šňůru nápaditých a zručně natočených scének – a těžko bychom od něj měli očekávat něco víc.Kvality Wirkolovy novinky obzvlášť vyniknou v porovnání s rozpačitými béčkovými zombie komediemi jako Zevláci vs. zombíci nebo Doghouse, které většinou stojí na úderném, ale rozpačitě zpracovaném nápadu. Wirkola totiž nesází na rozjívený pubertální humor a většinou ani na hru se společenskými stereotypy, ale velmi poctivě navazuje na rané filmy Petera Jacksona Bad Taste a Braindead.Perfektně se na něj hodí žánrová nálepka splatstick – spojení splatteru, tedy krvavého „útrobního“ hororu, a slapsticku nebo-li klasické grotesky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mierny pokrok v kvalite oproti prvému filmu, ale celkovo to vyjde tak nejak na stejno. Krvi i zombíkov si užijete, technicky veľmi niet čo zlepšovať, tu je to skôr o príbehu. Originálne to nie je, ale ako dôvod na zombie masaker ok. Vtipy a čierny humor sa vyskytujú často, ale ich kvalita je na úrovni pokus-omyl a častejšie to zaváňalo trapasom. Na pozretie fajn, ale čakal som viac. 60%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama