Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (421)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nazi zombie jsou zpět a ještě vě větším, vtipnějším, brutálnějším(o dost brutálnějším) a odlehčenějším stylu. Dead Snow 2 je prostě lidově řečeno nářez. O proti jedničce se zvýšil také rozpočet, takže je znát vylepšení snad ve všem. Od gore až po masky. Výhodou druhého dílu je jeho odlehčenost. Nebere se vážně a tak jsme svědky moha vtipných situací, kde se např. dozvíte, co vše se dá dělat se střevy nebo kde se také zabíjejí všechny věkové skupiny. Prostě masakr jak sviňe, u kterého jsem se dost nasmál a to je také velké plus filmu. HUMOR!!!!!!!!! Naprostá masakrální nálož. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, proto jsem byl rád za krátkou rekapitulaci na začátku . . . . Musím uznat, že takovej masakr jsem tedy opravdu nečekal, už od samého začátku to jsou jatka jako prase !!! Neuvěřitelně zábavná a hlavně totálně KRVAVÁ a to jakože KRVAVÁÁÁÁ zombie paráááda. Možná mě trošičku zklamal závěr, kde jsem čekal tu masakrální třešničku a ono v celku "nic" , ale v celkovém dojmu je to úplně jedno, protože tohle má po celou dobu koule jako prase. Pro mě určitě TOP 3 v žánru Komedie/Horor. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie skvelého "Dead Snow" priamo nadväzuje na koniec jednotky a bez okolkov na to rozbieha príbeh jediného preživšieho v ambicióznejšom štýle. Ten sa preberá v nemocnici a ešte netuší, že zombíci sa vracajú, aby naplnili starý Hitlerov rozkaz. A ako to býva v hororových pokračovaniach častým zvykom, keď bola jednotka nenápadnejšia, tichšia a hororovejšia, dvojka je veľkolepá, hlučná a zábavnejšia. Všetko je profesionálne natočené, s prvotriednym spracovaním, audiovizuálom, maskami, efektmi a kvalitným gore, no na druhú stranu to rozpúta taký brutálny, drsný, nekomerčný a absolútne nekorektný masaker, že je to radosť pozerať. Ušetrený neostane nik; ani len deti a všetci tu dostávajú na krvavú prdel v epických splatterových scénkach. Už dávno som sa pri nejakom horore tak nenasmial, no našťastie tu je dostatok hororových elementov na to, aby to nepadlo do čistej komédie. Takže u mňa veľká spokojnosť, ale napriek všetkému mám „menšiu“ jednotku stále o kúsok radšej. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fajnovej komediální zombie masakr. Na rozdíl od prvního dílu je tu spousta milých, krutě vtipných scén - třeba taková masáž srdce mě takřka hned na začátku totálně odzbrojila. Nejsem úplně fanoušek podobných komediálních splatterů, ale u tohoto jsem se bavil. Celkově tak na pomezí 3 a 4 hvězdiček, ale závěrečná "A Total Eclipse of the Heart" sekvence jednoznačně rozhodla o vyšším hodnocení. Ta má vskutku kultovní potenciál, pustil jsem si ji už několikrát za sebou. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednička mě zklamala v tom, že ačkoli její premisa (skandinávská hororová komedie o nazi zombies) slibovala mnohé, ale film byl nakonec vlastně jen vyvražďovačkou s bizarními způsoby zabití. Dvojka je ale přesně to (a víc), co jsem chtěla. Velmi krvavá, velmi nekorektní, šokující a vtipná. Nápady a vychytávkami se tu nešetří, ale upozorňuji, že bát se nebudete. Smát ale ano, zvlášť pokud máte rádi hodně černý humor. Velký palec nahoru dávám za drzost a politickou nekorektnost (film nešetří děti, matky s kočárky ani důchodce). Wirkola tentokrát přesně věděl co dělá a je radost jeho práci sledovat. A ta poslední scéna! :-D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama