Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

666teen 

všechny recenze uživatele

Krotitel hobitů má konečně důstojného nástupce na poli krvavých úletů! Takže sice nemáme maminku co žere vlčáky vcelku, ale máme poměrně nepodařenou masáž srdce. Nemáme kreativní použití sekačky na trávu, ale máme ještě kreativnější použití pro tenké střevo. Srk, srk. Sex mrtvých máme nahrazen sexem s mrtvou a mrtvých dětí a matek není nikdy dost. Sečteno, podtrženo, máme radost Vincente. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že nám Wirkola dospěl. Naznačovali to už jeho předchozí Lovci čarodějnic. Po vyloženě teenagerskejch blbinkách typu Kill Buljo a Død snø je tu najednou dospělácká komedie plná skvělejch gagů a povedenejch hlášek, navíc s emočně silným závěrem! :-) Vidět slabší jedničku není třeba, je to vlastně ztráta času, bohatě stačí pětiminutový shrnutí předcházejících událostí na začátku týhle parádní zombie-komedie. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod musím říct, že je to určitě povedenější než neslaná nemastná jednička která mě moc nebavila, ale zase upřímně řečeno žádnej velkej zázrak to taky není. Oproti prvnímu dílu to má výhodu, že tentokrát nečekáte půlku filmu než se to rozjede. prostě od začátku se tu pořád něco děje a aspoň nehrozí nuda. Pár nápadů je opravdu cool např nazi zombie co jezdí v tanku taky je plusem, že je to celkem odvázaný a tak nějak se neřeší kdo tu chcípne a jak takže žádný ohledy. Nicméně je to ten typ filmu co se snaží bejt cool někdy až moc prostě si to hraje na něco originálního co tu ještě nebylo a dnešní mládež to žere. jenomže ani pár opravdu vydařených nápadů nic nemění na faktu, že je to těžká přehlídka klišé podobně jako v jedničce a, že máte pocit, že už jste prostě tohle všechno někde viděli. Obvzlášť pokud máte shlédnuto tolik zombie filmů jako já, tak už vás překvapí málo co. No nic oproti jedničce je to aspoň o stupeň zábavnější a pokud někdo viděl jenom pár zombie filmů a nemá nakoukaný ty starý pecky, tak chápu, že tohle považuje za vrchol žánru. Pro mě furt jenom průměr.50% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Odbržděná zombie parodie, která se ani nesnaží zapírat své amatérské kořeny, ale o to víc boduje neskutečnou nápaditostí a převracením žánrových pravidel. Zábavné splatter efekty jsou samozřejmostí, severský odstup a chlad co do (ne)sympatičnosti kladných postav nutností, a veškeré dojemné rozplývání se si tu dokonale uzurpuje to nejroztomilejší zombie chuďátko, jaké se kdy ve filmu objevilo. Nad jeho postupnou fyzickou destrukcí ukápne slza nejednoho cynika. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 35 miliónov ($5,6milióna)Tržby Celosvetovo $1,149,000▐ teda, tak toto je haluz, do ktorej okrem Naci zombiikov zasiahnú aj ruský zombii a likvidačný zombii tím z USA, fakt haluz veľkolepá, masky premakané, krvavá likvidácia až nadmieru a nápaditosť teda tá sa tu sype tiež vo veľkom, moc podarené /80%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)

Reklama

Reklama