Reklama

Reklama

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

(pořad)
Publicistický
Česko, 2013, 20 min

Účinkují:

Miloš Zeman

Obsahy(1)

Prezident Miloš Zeman mění 65 let starou tradici novoročních projevů a své poselství národu činí dle prvorepublikové zvyklosti o Vánocích. (PetrPan)

Recenze (104)

Splasher

všechny recenze uživatele

Nakonec mi to nedá a po včerejší Jasné řeči Chuchmy sem několik svých postřehů nahodím. Odkaz na tradici Beneše. Nehoráznost. Kdo zná první poselství z roku 1936, nemůže jinak než kroutit hlavou. Výčet slibů a jejich fajfkování, to je tedy nádherné shrnutí uplynulého roku. Můžeme se divit, že se nám v zahraničí smějí pro naši politickou krátkozrakost a absenci jakékoliv vize? ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Skutečně to nic moc neřeklo a docela mě to zklamalo. Nicméně za ten úsměv na konci dávám jednu hvězdu, takle s takovym tim "jen počkejte, zmrdi" v podtextu se uměl naposled usmát snad jen legendární vykuk Džej Ár v Dallasu. Nicméně zaplaťpánbu, že sem se nemusel koukat na Švácu, jeho novoroční obhajoba Kalouska, to by bylo ještě daleko horší... ()

Reklama

liborek_

všechny recenze uživatele

Divný to svět, kde dvanáctiminutová sebepochvalná one-man show je vydávána za vánoční poselství (!), kde toto poselství je zařazováno do filmové databáze (jako "publicistický" žánr....!!) a kde prezident republiky je klasifikován jako "herec" (!!!)... Toto "vánoční poselství" je v mnohém velice charakteristické pro tuto dobu: Bezobsažný nevánoční projev à la "zpráva o činnosti" ve vánočních kulisách se stromkem a plápolajícím adventním věncem je pronášen k občanům ateistické konzumní společnosti, která pravý obsah Vánoc vyměnila za sobě bližší festival nakupování, obžerství, pasivního vysedávání u pohádek a neupřímného vinšování příbuzným "šťastné svátky". A tento projev je pak předhozen k "ohodnocení" nějakým procentním číslem.... Hodnotit toto odpadem by bylo laciné. Jen konstatuji následující: 1) ČSFD už před lety degradovala a bulvarizovala v nekonzistentní a nekoncepční patvar, kde je možno "hodnotit" i takového ryze nefilmové produkuty; 2) Špatný prezident pronesl velice špatný projev... ()

Bernhardiner

všechny recenze uživatele

Miloš Zeman byl, je a bude velmi rozporuplná osobnost, s níž sice v mnoha věcech souhlasím, ale tak nějak se mi nechce přistoupit na jeho styl: "Já mám pravdu a vy jste volové!". V tomhle vánočním poselství vlastně vyzdvihl jen to, že splnil všech pět slibů a že zatím nepřestal kouřit. Nic jiného jsem se nedozvěděl. Nebudu to hodnotit, protože to na tuto databázi nepatří. To už sem rovnou můžeme vkládat jednotlivé reportáže z nějakých televizních novin. ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Sebechvála smrdí, a to je ten největší problém tohoto "poselství". Už to slovo poselství v názvu je věcí nesmyslnou, protože to s tím nemělo vůbec nic společnýho a ani se to tomu neblížilo. A pochválit sebe a svý kamarády (rozumějte vládu přátel M. Zemana) o Vánocích je možná tak hezký v kruhu rodinném, nikoliv v politice a už vůbec ne v promluvě k národu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama