Reklama

Reklama

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

(pořad)
Publicistický
Česko, 2013, 20 min

Účinkují:

Miloš Zeman

Obsahy(1)

Prezident Miloš Zeman mění 65 let starou tradici novoročních projevů a své poselství národu činí dle prvorepublikové zvyklosti o Vánocích. (PetrPan)

Recenze (104)

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Sebechvála smrdí, a to je ten největší problém tohoto "poselství". Už to slovo poselství v názvu je věcí nesmyslnou, protože to s tím nemělo vůbec nic společnýho a ani se to tomu neblížilo. A pochválit sebe a svý kamarády (rozumějte vládu přátel M. Zemana) o Vánocích je možná tak hezký v kruhu rodinném, nikoliv v politice a už vůbec ne v promluvě k národu. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Jo, přesně tohle této FILMOVÉ databázi chybělo. Ale aspoň mají Zemanovi místní odpůrci kam odkládat své odpady, Já se omezím pouze na konstatování, že ten projev rozhodně není z nejhorších, i když Klausovy projevy měly trochu větší šmrnc. Miloš Zeman si sice mohl ušetřit tu místy silně prosakující samochválu, ale jinak ta řeč má hlavu a patu a aniž bych chtěl iniciovat nějaké politické slovní přestřelky, tak bych řekl, že se s ním dá v podstatě souhlasit. Na závěr svého komentáře bych chtěl panu prezidentu Zemanovi pogratulovat k ojedinělému triumfu, kdy tímto projevem vytlačil z mé herecké topky svého předchůdce Zápotockého, jehož projev z roku 1952 o Ježíškovi je sice již klasikou, přesto však s Milošovou vítěznou rekapitulací může jen těžko soupeřit. ()

Reklama

liborek_

všechny recenze uživatele

Divný to svět, kde dvanáctiminutová sebepochvalná one-man show je vydávána za vánoční poselství (!), kde toto poselství je zařazováno do filmové databáze (jako "publicistický" žánr....!!) a kde prezident republiky je klasifikován jako "herec" (!!!)... Toto "vánoční poselství" je v mnohém velice charakteristické pro tuto dobu: Bezobsažný nevánoční projev à la "zpráva o činnosti" ve vánočních kulisách se stromkem a plápolajícím adventním věncem je pronášen k občanům ateistické konzumní společnosti, která pravý obsah Vánoc vyměnila za sobě bližší festival nakupování, obžerství, pasivního vysedávání u pohádek a neupřímného vinšování příbuzným "šťastné svátky". A tento projev je pak předhozen k "ohodnocení" nějakým procentním číslem.... Hodnotit toto odpadem by bylo laciné. Jen konstatuji následující: 1) ČSFD už před lety degradovala a bulvarizovala v nekonzistentní a nekoncepční patvar, kde je možno "hodnotit" i takového ryze nefilmové produkuty; 2) Špatný prezident pronesl velice špatný projev... ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle projev patří mezi to horší, co současný prezident vyprodukoval. Je plný falše, egoismu a pohrdání svými oponenty. Řídí se heslem, že když mě nikdo za znásilnění demokratických tradic nepochválí, udělám to sám. Naštěstí Zeman po roce změnil své PR poradce, takže začal působit alespoň jako prezident, i když jeho volba do funkce prezidenta republiky byla podle mě krásnou ukázkou české malosti, strachu a závistivosti. ()

noriaki

všechny recenze uživatele

Takže po idnes neodolala pokušení kopnout si do Zemana ani csfd, a otevřela arénu ve které se jeho odpůrci můžou plácat po zádech, navzájem si lichotit, prachsprostě zanadávat, a hlavně žít v iluzi že 99% lidí v tomhle státě prezidenta z duše nesnáší, protože 99% procent lidí v "diskuzi" s nimi souhlasí. Doufám, že až zase zjistí že ta nepřijatelná pravda je jiná, tak znovu neodsoudí většinu republiky do role hlupáků a hulvátů*, jako to udělali posledně. Takováhle racionalizace by byla i úsměvná, kdyby nebyla tak sebestředná a pitomá. *redakčně upraveno ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama