Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (148)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly jsem myslím neviděl, hodnocení mám pouze u dvojky (4*) a už si jí vůbec nevybavuji. Každopádně s Ip Man 4, jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem denně čuměl na Karate Tiger 1. Parádní souboje, dobrý příběh a jako třešnička Adkins, který tu byl k nezastavení (přál jsem mu pořádnou nakládačku, hehe). Šupa film. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Čože? Bruce Lee, Ip Man a Yuri Boyka v jednom filme? "What Is This, a Crossover Episode?" Pokračovanie podobné tomu predchádzajúcemu, možno málinko lepšie. Stále je to o bojoch a bojoch a bojoch a samozrejme tam je prepašovaná aj téma rasizmu a aké ťažké to mali čínania aj 20 rokov po vojne. Inak to ubiehalo rýchlo a bolo to vysoko pozerateľné ako tomu bolo aj pri predchádzajúcich dieloch. 7/10. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence celé série je udržena, každý následující film je o řád horší a tento už je opravdu blbej. Bohužel. Logicky nedává absolutně žádný smysl, pokud se chtěli aspoň trošku řídit životem samotného Ip Mana, nic takového jako je čtyřka nemělo být natočeno. Souboje byly tragicky "nastrčené", dost nelogicky nevyrovnané a i když to byla pořád dobrá choregrafie a zábava, necítil jsem to napětí jako v jedničce nebo dvojce. Kromě pár výjimek, jako třeba předposlední souboj, kde paradoxně nebojoval Ip Man, ale mistr Wan. No, s časovou osou si tu někdo vrásky nedělal, takže i když by Ip Manovi v době filmu mělo být něco kolem 75, vypadá na 55 a bojuje jak čtyřicátník. Ta Čínská propaganda, která se táhne celým filmem byla ale ubíjející a všem zúčastněným musela lézt na nervy. A přitom jsou první dva filmy z téhle série taková pecka. U nich mělo skončit. Lepší 2*. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Do polovice som to videl na 2-3. Nedávalo mi velmi logiku ako taká vypiplaná séria mohla ísť príbehovo a akciou až tak dole. Tiež ma trochu vyrušoval najväčší americký patriot v podaní S. Adkinsa s najväčším britským akcentom snáď už len po Peggovi. Ani to sa mi nepáčilo ako sa to rozohralo na všetky možné fronty (školská šikana, rasizmus, rodinkárstvo etc...), až mi z toho začala smrdkať prepálenosť. Bitky slušné, ale človek sa neubráni porovnávaniu. Aj tu štvorka výrazne zaostáva, ale v tomto prípade skôr do kvantity ako kvality. Áno dá sa chápať, že toto bol prvý Ip, ktorému šlo o čosi úplne iné ako "iba pobaviť". A áno... napokon som skočil na lep... Rozlúčka s postavou, s ktorou som prežil a fandil som jej asi tretinu života. Dnes mi dala bajbaj a pri záverečnom prestrihu všetkých tých scén z ostatných troch filmov... (ktoré si väčšinou pamätám naspamäť) mi aj trochu zovrelo hrdlo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych teď začít brblat, hledat drobné mouchy, až tragické záporáky, ale to dnes nemám absolutně v úmyslu. Yen je totiž tak charismatický sympaťák, že tohle všechno zvládne levou zadní. Nasadí svůj okouzlující úsměv a když to nefunguje, přejde v souboj jeden na jednoho, který i v tomhle čtvrtém pokračování funguje skoro stoprocentně a jako třešnička na dortu je pak jeho naklepáváná, která mění jeho troufalé protivníky v zoufalé statisty. Je to naprosto důstojné zakončení téhle série, které sice na nejlepší, první díl nemá, ale zbylé dva strčí hravě do kapsy. Díky moc, Donnie, hlavně kvůli Tobě to stálo rozhodně za to. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama