Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (150)

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších sérií seriálu za posledních 10 let. Tato řada se poměrně věrně drží atmosféry filmového Farga, v hlavní roli je sníh, ňouma, příjemně civilní policistka, sníh a všudypřítomná filozofie "shit happens". Navíc je tu Billy jako naprosto psycho zabiják, který celý projekt staví nad úroveň filmového Farga. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úchvatná podívaná, skvělej zážitek. Freeman s Thorntonem jsou dvojka v bizarnosti konkurující atmosféře původního filmu, ale seriál u toho nezůstává - pokračuje v absurdnim tónu nastřelenym filmem a staví nad něj svym vlastnim způsobem samostatnej desetihodinovej epos, aniž by ten film ale jakkoli vykrádal. Za mě tam všechno funguje - herci, mix tragikomickejch i bizarních výjevů s vážnejma situacema, přerody postav v netušený verze sebe sama... ale bavila mě i hudba, kamera, vedlejší postavy. Téma vystoupení z konformní zóny "hodnýho" životního scénáře (a platba tý ceny za to) je fascinující, tady mě ale skoro ještě víc bavila ta rovina hledání těch definujících životních mikrozlomů, který z hodnýho a slušnýho člověka udělaj jeho pravej opak, cílevědomýho a brutálního vraha. Jak moc je to předurčený situacema, do kterejch je člověk (i bez svýho zavinění) postavenej? Kde se to láme? Pokud člověk jednou zazmatkuje a šlápne vedle, kde má pak šanci z toho všeho vyskočit? A má tuhle charakterovou achilovku s možností 180° obratu každej? ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Billy Bob Thornton je neskutečný fešák, sympaťák, chlap s obrovským charizmatem a je brutálně sexy. Jeho role v tomto seriálu je stejná, ale do toho je jeho postava neskutečný zmrd, vypočítavý sráč a hajzl nad hajzly, který si jde čistě jen za svým a nic jiného než práce a zabíjení pro něj neexistuje :) Jeho pohled a povídání s takovým klidem, kdy komukoliv rád ublíží jen tím, že se na něj podívá či před dětmi (ne svými) :D povypráví o tom, jak v tom domě, ve kterém teď děti žijí byla zabita paní, byl to masakry nad masakry a pak popřeje krásný den - já ho žeru :) Fargo - název, který upoutá už jen svou zvláštností, se mi zalíbil již v podobě celovečerního filmu, který mi přilnul k srdci již před mnoha lety. I když spojitost je minimální, jde jen o název a prostředí, byly to pro mě ty nejlepší minuty v životě strávené u pc :) Od prvního dílu mě to neskutečně vtáhlo do děje a těšila jsem se na každou minutu seriálu. Něco tak nadupaného, krvavého, promrzlého a unikátního si nenechte ujít a již si to sežeňte :) Jo a Allison Tolman - perfektní. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když v roce 2014 vlétla na televizní obrazovky první řada Farga, bylo od počátku jasné, že je v nich patrný rukopis bratří Coenů, kteří režírovali film, u kterého se seriál inspiruje, částečně ho kopíruje, částečně restartuje, částečně na něj navazuje...Svojský styl bratrů se podařilo přenést i do seriálové podoby, a z mého pohledu je i seriál lepší než film. Fargu dominují výborně napsané postavy, do kterých se podařilo obsadit herce takovým způsobem, že to působí, že byi napsány snad přímo na míru. Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Bob Odenkirk...Všichni jsou tu naprosto skvělý. Co je ale také velmi důležité, že Fargo se v mnoha ohledech nebere tak vážně, jako jiné krimi, a takovým typickým Coenovským stylem přináší absurdní podívanou, která přináší jednu méně pravděpodobnou situaci za druhou. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U první řady vám srdce nejrychleji tepe při prvním dílu. Mnoho mrtvých, samý sníh, opravdu zvláštní, až sympatický černý humor, ale pořád jen variace na Coeny. Nakonec si mě ale i tohle Fargo získalo, asi dvou neústupností, stejně jako hlavní ženská hrdinka. Od počátečních sedmdesáti se mé hodnocení na konci ustálilo na devadesáti procentech, to už jsem taky dlouho nezažil! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama