Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitou srovnatelná s tou první, takže jsem si její sledování opět užila se vším všudy. Strhující thrillerová jízda prošpikovaná hudbou, která snad nemohla být vybraná lépe, mě upoutala natolik, že jsem rázem přestala vzpomínat na výrazné ústřední postavy první řady seriálu a plně se soustředila na trable řezníka a jeho umanuté svérázné ženy, do nichž destruktivně zabředali s každou další epizodou. Tvůrci se vrátili v čase, příběh okořenili pořádnou mafiánskou zápletkou a já už se nemůžu dočkat, čím mě překvapí a uchvátí příště. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem si užil o tolik víc než první sérii. Přestože té jsem možná trochu uškodil tím, že jsem ji dal jen tři, a téhle zase možná trochu přilepšuji, že ji dávám pět, ale můžou za to především charaktery, a to, že u téhle série jsem nepropadal zoufalství. Ona totiž první série byla až příliš realistická tím, že na jednoho rozumného či inteligentního člověka tam připadalo 5 totálních debilů. A já tohle hrozně nerad sleduji. Chci alespoň při sledování filmů a seriálů žít v té iluzi, že ten průměr je někde jinde. Ve druhé sérii jsou charaktery tak silné, že, jak už někdo jiný psal, o téměř každém z nich by se dal udělat samostatný seriál a zároveň nikdo mě tam neiritoval, krom postavy Kirsten Dunst, ale i ta tu má své místo a nejlepší díl série, 8., patřil do značné míry jí. Jediné připomenutí první série je v tomto ohledu banda policejních trotlů z Jižní Dakoty v devátém díle a děkuji tvůrcům, že to bylo jen takovéto krátké připomenutí. Ačkoliv jsem první sérii neviděl tak dávno, až příliš pozdě mi došlo, jak nečekaně moc jsou ty série provázané, a o to více to zpětně oceňuji. UFO beru jako vtipný trolling, je to na podobné úrovni jako obligátní prohlášení o pravdivosti vyobrazených událostí. Druhá série je skvělá záležitost, a přestože si zachovává všechny základní ingredience fenoménu Fargo: cynismus, černý humor, nesmyslnou propletenost, značnou dávku absurdnosti a násilí, a postavu, která je středobodem všeho dění, ale dostala se do té pozice neuvěřitelnou shodou okolností, zároveň se ale autorům nějakou naprostou záhadou podařilo vybudovat něco, co jsem bral fakt vážně a kde jsem fandil skoro všem, co se tam vyskytovali, ačkoliv byli mnohdy (nebo spíše skoro vždy) proti sobě. A nejoblíbenější postava celé série? Rozhodně Noreen. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Farga mě překvapila víc, než jsem čekal. Předpokládal jsem, že mi budou velice chybět tahouni první řady Lorne Malvo a Lester Nygaard, ale opak byl pravdou. Tvůrci se vrátili v čase, zapojili taťku Loua, tragikomickou dvojici Blumquistových, terminátora Ohanzeeho Denta a s nadšením se vrhli do války dvou mafiánských rodin. Ani tentokrát nezapomněli na vytvoření skvělé atmosféry, napětí, brutální akce a celé řady situací, v nichž umíraly postavy úplně zbytečně a jen kvůli lidské blbosti. Problém jsem měl jen s výskytem UFO, na druhou stranu jsem byl naprosto nadšený provázáním obou řad seriálu. Parádní seriálový počin! ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série překonává tu první a nabízí tak trochu (dost) absurdní přestřelku mezi usedlou rodinou zabijáků, ovládající území zapadákova v Sioux Falls a mezi novými cizáky z města, kteří se rozhodli, že je na čase rozšířit svoje území. Jak už je ve Fargu zvykem, dění převezmou spíše okolnosti, než samotní protagonisté seriálu a tak můžeme sledovat příběh plný nenadálých úmrtí, porcování masa, návštěv z dost vzdálených krajin a celkově těch nejméně pravděpodobných událostí. Celý tehle mix vypadá na první pohled dost nesmyslně, ale tvůrcům se jako obvykle podařilo poskládat vše dohromady a tak celý příběh dává nejen smysl, ale je dokonce neuvěřitelně vtipný, napínavý a rozhodně taky dost zábavný. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem dal někdy před rokem celou za dva dny, páč to byla mega kvalitka a nářez. To prostě nešlo si díly dávat po jednom. A napsat že druhá série je lepší, tak to by chtělo přinejmenším zajít na psychiatrické vyšetření! Dobrej byl ten mladej Majkl Jackson ještě před plastikou, a taky Todd z Breaking Bad ví jak zpracovat mrtvolu. Leckdo by si na mrtvolách ''pochutnal'' s kotletkama na hrášku, třeba takovej policista Pankrác z legendární české počítačové hry Polda 1. Kdo hrál ví o čem mluvim. Pevně doufám že další série budou opět ve sněhu, a v nějakym prdelákově, protože to má takovou zvláštní temnou atmosféru. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama