Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě, popravdě, moc nebavila. Jako jo, je tam pár dílů, který maj atmosféru, ale jako celej to vejš jak 3 hvězdama hodnotit nemůžu. Chyběl mi nějakej jeden výraznější záporák a konzistentnější herecký výkony od většiny představitelů – na výbornou ovšem můžu hodnotit Nicka Offermana (asi nejlepší z celý série!) a Anguse Sampsona, v závěsu je pak indián Zahn McClarnon a i ta Kirsten Dunst. Bohužel ale, díly jsou hrozně nevyvážený, první dva tři jsem se trochu nudil, pak dlouho ne, ale ten závěr, to jsem si zase trhal vlasy. A mimochodem, nápad s rozdělenou obrazovkou je sice jednou za čas fajn, ale když se objevuje v každým díle asi miliónkrát, tak už to trošku leze na nervy. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Farga mě překvapila víc, než jsem čekal. Předpokládal jsem, že mi budou velice chybět tahouni první řady Lorne Malvo a Lester Nygaard, ale opak byl pravdou. Tvůrci se vrátili v čase, zapojili taťku Loua, tragikomickou dvojici Blumquistových, terminátora Ohanzeeho Denta a s nadšením se vrhli do války dvou mafiánských rodin. Ani tentokrát nezapomněli na vytvoření skvělé atmosféry, napětí, brutální akce a celé řady situací, v nichž umíraly postavy úplně zbytečně a jen kvůli lidské blbosti. Problém jsem měl jen s výskytem UFO, na druhou stranu jsem byl naprosto nadšený provázáním obou řad seriálu. Parádní seriálový počin! ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…ALE JÁ SE DOMNÍVÁM, ŽE KLÍČEM K POCHOPENÍ TOHOTO SPLETITÉHO ZLOČINU JE SOUSTŘEDIT SE NA ŘEZNÍKA A MALOMĚSTSKOU KADEŘNICI JAKO NA STŘED CELÉ UDÁLOSTI. EDOVI A PEGGY BLUMSQUISTOVÝM BYLO POUZE 29 LET, KDYŽ NASTALA NOC, KTERÁ NAVŽDY ZMĚNILA JEJICH ŽIVOTY…“ /// V mejch (hovno vidících) očích je tahle gangsterská „dvojka“ lepší vražedný „jedničky“. Dobře vypadaj nejen padouši, ale i poldové, a kurevsky mě bere, jak si drze a vokatě s divákem (teda se mnou) hrajou - příběhově i filmově. Mám spoustu „déjà vu“. Hlavně kvůli postavám, kterejch je o hodně víc a jsou zajímavý nejen tím, že se kolem nich furt objevujou mrtvoly. No a protože fandím těm průserářům (nedá se napsat těm dobrejm, páč těch bez viny je tady poskrovnu – a navíc jsou vohroženej druh), jsem často dost napnutej... I když to nevypadalo, nezapomněli ani na špetku toho černýho humoru, kterej posouvá každý (takže i tohle) krveprolití trochu jinam. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si se starou upevnit vztah. 2.) „Dějiny skutečnýho zločinu na americkým středozápadě“ jsem (zatím) nečetl. 3.) USA let sedmdesátejch jsou pro mě gangsteři, Black Sabbath a lítající talíře. 4.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opustilo od hvězdných jmen, ale postavy, které jsou definicí autority a respektu zůstaly stejně výborné. Známá hudba téměř vymizela, ale když nastoupila, její efekt se zněkolikanásobil. Zato humor, který na Fargu tak miluji, vystoupal do absurdních výšin a celou sérii, protkanou úžasnými situacemi a náhodami táhl dopředu. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama