Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle očekávání veliká pecka. V některých motivech sice více dopředu odhadnutelné než první dvě sezóny, ale znovu mě to chytlo za pačesy (symbolicky, moc vlasů mi ve 23 letech nezbylo) a kolem poloviny už jsem byl tak natěšený na vyústění, že bych to vydržel dokoukat na jeden zátah i nahatej ve společný cele tureckýho vězení. Ta práce s postavami je zase dokonale vymazlená (opět nové neokoukané charaktery, přestože se následuje osvědčené schéma z předchozích řad i původního filmu, takže dostáváme srdnatou ženskou policistku, smolařského loosera, dobráka, co byl ve špatný čas na špatném místě, a chladnokrevného magora), osudy aktérů se nemilosrdně proplétají a do toho občas ten bizarní černý humor a fantaskní filozofie či symbolické výjevy, které tu osudovost a podvratnost vyprávění krásně podtrhují. Režie je v každé epizodě výtečná a především chytře rozvrhává komunikativnost, takže i očekávané zvraty přichází neočekávaně, popřípadě alespoň okořeněny nenásilnou komediální vložkou nebo zmíněnou podvratnou absurditou (scéna v bowlingové herně je čistým úletem a ladí diváka přesně do té polohy, kde ho seriál chce mít). Některé scény jsou tak špičkově inscenovány a ozvučeny, že zastiňují i většinu drahé filmové produkce (za všechny předání peněz ve skladišti, kdy se mi nechtělo ani dýchat), a nakonec tu jsou samozřejmě herci. McGregor je v prvé řadě zábavný a povedlo se mu oba bratry podat dostatečně odlišně i zajímavě, Mary Elizabeth Winstead je nádherná mrcha, Carrie Coon mi vůbec nevadila a Sea Whigham mě bavil každým svým výstupem, ale největší superlativa se snáší na hlavu Davida Thewlise - toho chlapíka mám rád už dlouho, ale tady si vyloženě krade celý seriál jen pro sebe a předvádí záporáka, kterého hodnotím jako jednoho z nejlepších v televizní historii - samotná postava je skvěle napsaná, ale Thewlisův nechutně charakterní přístup a dokonalá hlasová intonace z ní dělá snad ještě většího démona, než byl delikátní Thornton v první sérii. To je prostě herecké mistrovství, z něhož si sednete na prdel. Poslední scéna a její pointa naprosto fantastická a přesně odráží to, proč mám poetiku seriálového Farga tak strašně rád. Chci víc... ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se ctí ustátá třetí sezóna kriminální antologie po bezmála geniální druhé sezóně takovou laťku snad ani nemohla překročit. I když se základní příběh bratrského sporu nese v docela konvenčním duchu, to, co drží Fargo i potřetí na úrovni pozoruhodného díla, je Hawleyho meta-přístup k látce, který zachází až do krajností toho, zda to, co vidíme, je realita nebo fikce. Antologie tentokrát ještě více relativizuje pojmy dobra, zla a spravedlnosti, čímž je poplatná zejména dnes ve světě pokřivených informací a nedopátratelných informačních zdrojů. V jádru však Hawley stále rozvádí poetiku jednotlivých coenovských filmů (tentokrát i na úrovni citací) a své postavy staví proti absurdním situacím, náhodám a falešným stopám. Nejlepší epizoda: The Law of Non-Contradiction (3) ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa doposiaľ najslabšia spomedzi všetkých troch sérií, no i tak tomu nemožno uprieť nesporné kvality. Za najväčšie plus tentoraz považujem impozantné stvárnenie záporáka/predátora V.M. Vargu Davidom Thewlisom, ktorý svoju rolu poňal priam fantastickým spôsobom (a v mojich očiach teda výkonom predčil i najzvučnejšie meno obsadenia, Ewana McGregora s jeho dvojrolou). Čo sa týka príbehu ako takého, nechce sa mi polemizovať, či mi prišiel oproti predošlým dvom skrátka menej atraktívny a zaujímavý alebo na mňa už proste začína doliehať akási "prejedenosť" fargovským absurdným štýlom (čo sa už čiastočne možno začalo prejavovať aj v druhej sérii, avšak tam mi to vedelo pekne vykompenzovať dobové zasadenie deja do sedemdesiatych rokov minulého storočia a s tým spojené osobitosti), no skrátka už som to nehltal tak ako predošlé dve série, bohužiaľ. 80% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třetí sérii oficiálně prohlašuji, že Fargo je historicky prvním seriálem, jehož zatím všechny vydané série ode mě dostaly 5 hvězdiček. Tak mistrovsky natočený a napsaný seroš snad momentálně není. (Možná jen Twin Peaks, na který se ale furt bojím podávat.) A ten soundtrack je neuvěřitelnej, tu cenu Emmy si stopro zaslouží. Nemluvě o parádních hereckých výkonech Obi-wana a Elizabeth Winsteadové, kterou teď asi chci za ženu. Kdo má rád herce Lupina v Harry Potterovi, I dare you, zkoukněte třetí sérii, už nikdy se pak na něj nebudete dívat stejně. Jako fakt. Nikdy.... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série s menším zpožděním, ale přece. I tak jde o věc, nad kterou se musíme zamyslet. Pro mnoho "fanoušeků" prvních dvou sérií jde zde o v celku silné zklamání, jelikož se zde vlastně nic nedělo. S tím bych zase tolik nesouhlasil. Každý díl měl skoro něco do sebe. Ale celkově bych sérii hodnotil spíše průměrně až nadprůměrně. Nebyl to žádný úžasný napínavý odvaz, na který bych se těšil. Byla zde asi jedna epizoda, která byla naprosto bezchybná a jedna, která byla totální kravina. To jinak asi moc hodnotit nejde. Snad se tedy vyšvihnou a nebudeme tak dlouho čekat na čtvrtou a lepší sérii. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)
  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)

Reklama

Reklama