Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 2

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozích dvou sériích velké zklamání. Sklouzává až příliš za hranu parodie, jak dějem, tak bizarními postavami. Případ šetří policistka(y) navzdory ignorantskému nadřízenému, jako bych to už někde viděl… jo vlastně v první sérii. Do sedmé epizody jsem se celkem solidně nudil a závěrečná a závěrečná gradace už celkový dojem moc nezachránila. 3,5* ()

hroubek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S03 - S odstupem času u mě druhá řada Farga malinko klesla, ne moc, ale přeci. A třetí řada je na tom podobně, jen s jedním velkým rozdílem, tady se klesat nebude, protože zde krom pomalejšího začátku funguje všechno, tak jak mám. A to je asi největší problém celé třetí řady: pomalejší začátek. Opravdu dost dlouho trvalo, než mě zápletka zaháčkovala a taky než jsem si nějaké postavy oblíbil. A občas tomu moc nepomáhalo, že je v seriálu dost WTF momentů a nebo scén, které nedávají vůbec nesmysl. Naštěstí to krásně vynahrazují herci. Ewan McGregor je ve své dvojroli velmi dobrý a je radost ho vidět hrát dva rozlišné charaktery. David Thewlis si zde zahrál perfektního slizáka, ze kterého mě bylo místy dost nepříjemně. Moje oblíbená Carrie Coon si to opět velmi dává a já doufám, že dostane co nejvíce dobrých rolí, jelikož jí vždy rád někde uvidím. A nakonec největší překvapení celé řady, Mary Elizabeth Winstead, která si pro sebe ukradla druhou půlku řady a podává v ni perfektní výkon. Třetí řada Farga je hodně fajn a opět má několik desítek skvělých momentu, jen je škoda toho pomalejšího úvodu. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„BUDOUCNOST JE DANÁ. A AŽ PŘIJDE, BUDETE ZNÁT SVÉ MÍSTO...“ /// Rozehřívačka s postavama i dějem – jen žádnej spěch, je třeba nechat ty charaktery dobře vyniknout… McGregor kurva fakt hraje! Prostě musí… předvýst dva rozdílný bráchy, to je výzva! A pak ty situace… jo, věřím mu oba! Nevím, jestli je zrovna Fargo nejlepší seriál, ale za dva dny jsem ho chroustl. Nedalo se přestat! Tahle série byla hodně vážná… sice jako vždycky plná černýho humoru, ale výsledek nepobavil. Taky mám dojem, že to už pojímaj trochu moc „odvážně“ (takovej Ray Wise…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nepřítel smilní s naším nádobím. 2.) Potřebujeme (pro firmu) půjčku. 3.) Thx za titule „AllyB, roundcube, Lucifrid, KevSpa“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po dvou letech pauzy dočkali pokračování tohoto úspěšného seriálu, který patří mezi mé nejoblíbenější. Musím pochválit vybrání hereckého obsazení. Nevím, proč tomu tak je, ale tady nikdy nenastane žádný omyl. Všichni herci předvedli výkon, z kterého jsem byl unešen. Ohledně dvojrole McGregora jsem byl zpočátku dost skeptický, ale po pár epizodách mě vyvedla z omylu. Mary Elizabeth Winstead mi připadala nesympatická, ale uzavření spolupráce s hrdinou z první série jménem Wrench jsem jí začal fandit. Bez Davida Thewlise bych si tuto řadu už teď nedokázal představit, jeho filosofické proslovy a obecně počínání prostě a jednoduše nemělo chybu. Možná třetí série trochu ztrácí na udržení kvality po celých deset dílů, neboť některé díly byly slabší než jiné. Hudba jako vždy mrazivá, takový správná fargovská. Závěrečný díl jsem tedy čekal ponurejší, jak tomu bývá u této série. Rozhodně jsem nečekal mini přestřelku mezi policistou a Winstead, která dopadla pro oba zmiňované dost fatálně. Dlouho jsem uvažoval, zda si třetí série zaslouží plný počet hvězd, ale po mém konečném zvážení snižuji o hvězdu. Zajisté se povedla, ale za prvními dvěma trochu zaostává. I tak se těším, zda se dočkám i čtvrtého přírůstku do rodiny. Za mě dávám 86 % ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Farga mě odpálila minimálně do stratosféry, jelikož jsem nemohl uvěřit, že něco tak kvalitativně na výši existuje a proklínal jsem se za svou instantní ignoraci tohoto projektu i když jsem o něm povědomí měl. Druhá série mě trošku stáhla dolů, 70s a vše okolo bylo pěkné, příběh skvělý, jenže mně se to do noty netrefilo tolik. Nu, a nyní série tato, tedy třetí. Well, nyní jsem byl vynešen za hranice oběžné dráhy naší drahé Zeměkoule. Signifikantní Fargovská příběhová kostra setrvala, linka hodného policisty (opět pod emancipačním vedením), linka černobílá (Stussyovští) a nakonec propletení s šedou eminencí záporného charakteru. Výše kvalit všech třech zmíněných je bez debat na velmi nadřazené úrovni, já bych se s dovolením pozastavil nad vývojem narativních voleb, jež podlehly možná malému, avšak silnému progressu primárně ve stylu a vyhrávání si s vyprávěcími postupy. Epizoda třetí je nejvýraznějším příkladem. Tvůrci si dovolili na úkor osvědčenému desetidílnému formátu jednu epizodu obětovat a uvrhli Fargo do situace, v němž se ještě neukázalo. Nesledujeme hlavní ani vedlejší linku, epizoda si vybrala jednu vedlejší a z ní otevřela úplně jinou s velmi pochybnou důležitostí vůči celku jako takovému, přelet pod stíny palem Los Angeles je krok ještě riskantnější (vzhledem k tomu, jak si seriál zakládá na sněžném podkladu) a animované prostřihy tomu dodávají imaginární korunu. Tato odvážnost reflektuje snahu o větší komplikovanost, kdy se tato epizoda může zdát zbytečná, nudná a prakticky nepodstatná, jenže v hloubi duše nese velmi silnou myšlenku a takovéto filozofické úvahy jsou v této sérii velmi častým úkazem a jsou výrazným novým prvkem s potvrzením kvalit scénáře, jenž si velmi polepšil svou kadenci zvratů a jejich plánování. Audiovizuální krása ani tentokrát nezklamala i když je až velmi v pozadí, hlavně casting je velkým tahounem. Můj milovaný Ewan McGregor si tu střihl brilantní (a kritiky také zaslouženě ověnčenou různými cenami) dvojroli charakterem rozdílných dvojčat a já dostal jen potvrzení o tom, jakým vynikajícím hercem vlastně je (obě role pojal tak, že ať jsem viděl na obrazovce tu či onu postavu, tak mi vůbec nesplývala s tou druhou), jemu neméně intersantně sekundovala nádherná Mary Elizabeth Winstead (jíž podlehl i v reálném životě, čemuž se vůbec nedivím) a v roli neuvěřitelně slizkého záporáka zazářil David Thewlis, jenž se výrazně odlišuje od záporáků minulých sérií, není to násilný člověk schopný fyzického konfliktu ale byznysmen s velmi pokřiveným pohledem na svět a svou nechutností jako by zrcadlil svůj názor na společnost. Třetí série této fenomenální pecky je pro labužnické konzumenty televizní tvorby milující nejvyšší kvality jako dělaná a jen potvrzuje, jak ždímání žánru až na dřeň může vynést nektarově sladké ovoce. 9,8/10. ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama