Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fargo je i ve své 4. sérii fakt dobrou filmařinou, na kterou je radost se dívat. Styl, ironie, hravost, kamera i celková výprava - všechno tak, jak to má být. Jen ten scénář prostě tentokrát příliš netáhne a ty opravdu dobré momenty (devátý díl) jsou spojené spíše s formální, než-li obsahovou stránkou. Celá série je co do scénáře rozvláčný build-up a čekání na něco, co vlastně ani pořádně nepřijde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NA POČÁTKU TADY BYLI ŽIDÉ, KTEŘÍ VLÁDLI PODSVĚTÍ. PO NICH PŘIŠLI IROVÉ…“ /// Ucházející gangsterka. Ale ne FARGO. A nejen proto, že postavy nejsou to, co bejvávaly. Snad jen Oraetta Mayflower má něco do sebe. Noah Hawley si ukousl moc velkej žvanec! Že by se blížil soumrak série? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Ital. Jsem Ir. Jsem černej. Padouch nebo hrdina – my jsme jedna rodina! 2.) Budeme se učit o „Cosa Nostra“. /// Thx za titule „KevSpa, AllyB a Lucifrid“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V nejlepším se má přestat a nejlepší na tomto seriálu byla první a druhá série. Třetí byl celkem průšvih a tak se na to měli tvůrci buď vykašlat (dál netočit) a nebo se poučit. Žel se nestalo ani jedno. 4. Série je hnůj, podprůměrná gangsterka a prznění jména Fargo. Větší část je děsná nuda a závěr plný vražd to rozhodně nevytrhne. Z keců hlavní černošské postavy se mi v kapse zapaloval kříž. Ono obecně jsou ty postavy zcela o ničem a bez charismatu. Herecké výkony také chabé. Třeba Esposito který kraluje v Gomoře tady žel musí hrát šaška… To že v USA zrovna frčí Black Lives Matter se na tomhle veledíle taky podepsalo… 1,5* ()

mrkt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

fakt mě tady v týhle řadě baví jak si Hawley hraje s popkulturníma odkazama mafiánskejch filmů. všechno plyne přirozeně, nikde se záměrně netlačí na pilu. scény, který mají bejt výrazný výrazný jsou, ale ne nijak trapně. neni tady nic novýho a objevnýho, ale jako celek to funguje naprosto v pořádku. při čekání na pátou řadu si tohle asi dám ještě jednou. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nejmíň zajímavá série. I tady po fargovskym způsobu absurdní a bizarní náhody ovlivňujou celý dění, což je super leitmotiv celýho "universa" - tzn. filmu i seriálu (jako třeba rozpoutání války gangů dětskou flusačkou, projímadlo v koláči a dojezd při bankovní loupeži...), a jsou to přesně tyhle bizarnosti, který na tom mně osobně přišly nejzajímavější. Ke zbytku jsem si už ale takový pouto nevytvořil - kromě teda fyzickýho odporu k psycho sestřičce Oraettě, který jsem upřímně přál, aby nějak pomalu a bolestivě trpěla. Fajn bonbónkem pro mě byla role Andrew Birda, jehož písničky miluju. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)
  • Vyšetřovatel Odis Weff (Jack Huston) má ve svém bytě naaranžované porcelánové figurky, tzv. Hummelky, jejichž krádežemi si přivydělával Saul Goodman (Bob Odenkirk) ve 4. sérii seriálu Volejte Saulovi (od r. 2015). (awful)
  • Podobně jako ve filmu Kmotr (1972) jsou v epizodě předzvěstí smrti pomeranče. (awful)

Reklama

Reklama