Reklama

Reklama

Zlo nikdy nespí

  • USA Before I Wake (více)
Trailer 2

Poté, co Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) ztratí svého syna, adoptují do své péče 8letého chlapečka Codyho. Cody je nesmírně citlivý a hodný, má však jedno velké tajemství - bojí se usínání. Jessie s Markem zpočátku předpokládají, že jeho averze ke spánku je trauma z jeho předchozích nestabilních domovů a nešťastných rodin, kterými prošel. Brzy ale zjistí něco úplně jiného: Codyho sny se stávají skutečnými, když spí. Jeho snění může být plné přenádherných barev či pro rodiče neuvěřitelných zázraků, jako je chvilkové zjevení jejich mrtvého synka. Codyho noční můry jsou naopak až příliš reálné a všichni tři se pomalu dostávají na pokraj šílenství. Chtějí-li se zachránit, musí se Jessie s Markem vydat na nebezpečné pátrání a nalézt pravdu o Codyho nočních můrách... (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (229)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Flanaganova snaha se upřít nedá, ale letošní rok mu příliš nepřál. Mně ty duchařiny zkrátka nešmakují a nedokážu se při nich bavit, tedy kolikrát mám, co dělat, abych neusnul. Plusem je, že zde hraje Thomas Jane, kráska Kate Bosworth a nadějný mladý talent Jacob Tremblay, který na 9 let hraje velmi přesvědčivě. Lekaček tu pár je, na mne však nezafungovala ani jedna, což pokládám za mínus a vidět to i na výsledném hodnocení. Ústřední bubák má originální look, ale "finále" je nedostatečně úderné, no zkrátka nemá koule. Pro fanoušky duchařin nejspíš dobrý, pro mě průměr, na který si zítra nevzpomenu. 55% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som si myslel, že väčšina divákov tomuto snímku krivdí. Lenže to som netušil, že sa za relatívne krátky čas začne meniť z hororu na nevýraznú rodinnú drámu, v ktorej veškeré atmosferické pasáže ovládnu grcanice hodné CGI efekty. Keď si divák uvedomí, že "Zlo nikdy nespí" je len fráza, ktorá dosahuje presný opak, už bude relatívne neskoro. Spomínam si ako mnohí kritizovali Thomasa Jana v "The Veil", no tu mi pri tých svojich emocionálnych, rodičovských prejavoch s výzorom lacného Tarzana prišiel extrémne trápny. S obhajobou v podobe, že mal snímok obrovský potenciál, ktorý nebol využitý, u mňa taktiež nikto príliš nepochidí. Ja som si po skončení filmu prisám bohu nevedel spomenúť na pasáž, z ktorej mohli z hororového hľadiska "vytrieskať" viac. Úplná kritika z mojej strany zrejme nie je na mieste, jedna dve lakačky slušné, no zas na druhej strane, záverečnú tretinu plnú snahy napraviť celkový "hororový" dojem zabil "milučký" dialóg ako v rozprávke v doprovode songu na predaj nového Samsung v Orange (to snáď kurva ani nemohli myslieť vážne). Veľká slabota, ale to sa dalo čakať, keď opraty v rukách držal taký babrák, ako je preceňovaný Flanagan - 40% ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako u predchádzajúceho filmu tohoto režiséra (Oculus) Mi príde až zarážajúce ako takýto cekom dobrý režisér dokáže pobabrať parádny námet a spraviť z toho kravinu gigantických rozmerov. Zápletka v ktorom decko dokáže podvedome zhmotniť svoje sny je úžasná. Ešte aj atmosferická prvá polhodinka ma celkom bavila. No to čo sa dialo potom, hercom kleslo IQ trojciferným číslom, ma desilo. Posledný klinec do rakvy zabil koniec. Niečo tak nezvládnutého v Hollywoodskych horroroch len ťažko nájsť. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zlo nikdy nespí, protože má poluci! Naštěstí jsem v dětství neměl podobný dar jako hlavní protagonista, rodiče by mě okamžitě poslali do nejbližšího pasťáku za tu perverzní show, co by se jim zjevila v obýváku. Další z řady soft hororů, kdy tvůrci už použili a desetkrát od sebe navzájem vykradli příběhy "podle skutečných událostí", takže nezbyla už žádná vymyšlená městská legenda, ze které by se mohla udělat "hrůzná" rekonstrukce. Z té nekonečné salvy duchařských sraček na jedno brdo jsou už sami evidentně tak znudění, že se snaží o jakousi originalitu, což je dobré, ale u toho snažení v tomto případě zůstalo. Místo regulérního ducha zde máme strašící rakovinu a to je zhruba asi tak všechno, co je jinak. Napětí, trnutí, hrůza, strach, otáčení se za sebe, neotáčení se za sebe, ale kontrolování letmým pohledem do stran, jestli tam někdo čirou náhodou nestojí zrovna v době kdy čumím na horor a jsem posranej. Tak na tyto pocity můžete rovnou zapomenout, protože tohle není horor, ale jen další z řady duchařských rodinných dramat, kde vzdálenou tetu dělá strašidelný vzduch. Vážně si nevzpomínám, kdy mě dokázal nějakej duchařskej horor skutečně postrašit, což by hádám asi primárně měl. Tento stupidní a dekády se nevyvíjející subžánr, normovaný takovým šíleným způsobem, že člověk pozná lekačku pět minut dopředu, mě zkrátka nikdy nechytil a tento film mi změnit názor překvapivě nedokázal. 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Before I Wake není špatný horor, ale ani ničím nevyniká. Netvrdím, že jsem neočekával daleko více. Jde spíše o pohádkový barevný horor, který má pár slušných chvil, ale místy působí hodně lacině. Oculus byl velký hororový zážitek z rukou Flanagana, ale Before I Wake je možná o dva stupně jinde a hororovou kvalitou se nedají srovnávat .. 5/10 = 55% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Tento film byl zpřístupněn do 25. září 2016, dokud společnost Relativity Media (domácí distributor filmu) nevyhlásila bankrot, takže osud filmu nebyl jistý. Film byl později získán společností Netflix a navrácen na plátna. (Tet.Ew)
  • Pôvodný názov filmu mal byť Somnia, čo by znamenalo v poradí tretí film Mika Flanagana, obsahujúci jednoslovný latinský názov, a to po filmoch Absentia (2011) a Oculus (2013). (figliar)
  • Žádný z motýlů, který se objeví na začátku filmu, nemá tykadla. Poté, co spolužačka dokreslí tykadla na Codyově fotografii motýla, všechny motýly a můry ve filmu již tykadla mají. Malý detail, který ukazuje, že Codyovy sny nejsou jen dětinské, ale snadno ovlivněny ostatními. (Tet.Ew)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama