Reklama

Reklama

Zlo nikdy nespí

  • USA Before I Wake (více)
Trailer 2

Poté, co Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) ztratí svého syna, adoptují do své péče 8letého chlapečka Codyho. Cody je nesmírně citlivý a hodný, má však jedno velké tajemství - bojí se usínání. Jessie s Markem zpočátku předpokládají, že jeho averze ke spánku je trauma z jeho předchozích nestabilních domovů a nešťastných rodin, kterými prošel. Brzy ale zjistí něco úplně jiného: Codyho sny se stávají skutečnými, když spí. Jeho snění může být plné přenádherných barev či pro rodiče neuvěřitelných zázraků, jako je chvilkové zjevení jejich mrtvého synka. Codyho noční můry jsou naopak až příliš reálné a všichni tři se pomalu dostávají na pokraj šílenství. Chtějí-li se zachránit, musí se Jessie s Markem vydat na nebezpečné pátrání a nalézt pravdu o Codyho nočních můrách... (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (229)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Before I Wake není špatný horor, ale ani ničím nevyniká. Netvrdím, že jsem neočekával daleko více. Jde spíše o pohádkový barevný horor, který má pár slušných chvil, ale místy působí hodně lacině. Oculus byl velký hororový zážitek z rukou Flanagana, ale Before I Wake je možná o dva stupně jinde a hororovou kvalitou se nedají srovnávat .. 5/10 = 55% ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v rámci žánru je balanc mezi snem a a realitou jedna z nejúrodnějších půd. Navíc s nesmírně vydařeným záporákem s úsměvným osudem a plíživýma lekačkama, kterýma se v poslední době opravdu šetří. Třešničkou je závěr, jehož dvojsmyslnost pěkně zamrazí. Shazují to herci a hluchý místa, ale modrá barva tady filmu rozhodně nesluší. Více zde. 70 % ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu neobvyklý horůrek, který nám nachystal začínající Flanagan. Všechno bylo v pořádku, jen "příšera" chvílema nebyla moc realistická. V dnešní době jsou lepší efekty pro přirozenější vzhled, ale co... Důležité je, že tenhle horor má něco do sebe a docela mě baví, když v něčem takovém figuruje malé dítě. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý horor , ktorý sa tak trochu podobá na Šiesty zmysel, ale to bude najskôr tým chlapcom. Roztomilý chlapec, ktorý iba nedávno prežil niekoľko rokov v jednej izbe (film Room) akoby nerástol. 10 rokov by som mu teda fakt nehádal a rovnaký problém som riešil pri spomínanom filme Room. Atmosféra filmu je slušná, občas dokáže film vydesiť i dojať, čo je pre diváka znamenie, že film ide dobrou cestou. V posledných rokoch som si zvykol v hororoch vídať nešťastné prípadne otvorené konce. Tento je iný, ale k príbehu tak nejak sedí, ale osobne si horor predstavujem od začiatku až do konca. Slušný priemer. 60%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať 4*. Fakt som chcel, ale nedalo sa. Film je to dobrý a má aj fajné tempo. Flanagan prichádza s pomerne originálnou zápletkou, ale koniec to celé skazí. Nie finálnou pointou. Tá je kupodivu veľmi v pohode. Ale vysvetľovaním a nejakým prísľubom lepších zajtrajškov. Bosworth je v pohode. Malý chalan rovnako. Príšera fakt hrôzostrašná a priznám sa že som sa aj pár krát zľakol. Tie decká bez očí fakt nemusím. Ale ako odišiel Thomas Jane tak sa to začalo hrať na tradičnú žánrovku, kedy pátraš - pátra - pátrame a skrátka prestávalo to pre mňa pomaly fungovať. Mám z toho rozpačité pocity, ale včera som videl Conjuring 2 a bohužiaľ Somnia sa mu rovnať nemôže. Tým ale nehovorím že je to zlý film. Má svoje silné miesta. To že príšera nemá problém s krikom sa rozbehnúť na kameru oceňujem.. lebo je fakt desivá. Ale výsledný dojem je pre mňa skôr sklamaním. To už aj tá Witch mala lepší záver. Škoda. Na nového Flanagana som sa celkom tešil. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně kdy Codyho (Jacob Tremblay) odvezou od pěstounů v závěru filmu, dají chlapci injekci na uspání. V dalším záběru však není na ruce hocha známka po vpichu jehly. (Danny F.)
  • Pôvodný názov filmu mal byť Somnia, čo by znamenalo v poradí tretí film Mika Flanagana, obsahujúci jednoslovný latinský názov, a to po filmoch Absentia (2011) a Oculus (2013). (figliar)
  • Tento film byl zpřístupněn do 25. září 2016, dokud společnost Relativity Media (domácí distributor filmu) nevyhlásila bankrot, takže osud filmu nebyl jistý. Film byl později získán společností Netflix a navrácen na plátna. (Tet.Ew)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama