Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 1

VOD (1)

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Brána temnoty“ je jedním z těch filmů, které nemusí nadchnout, ale také neurazí. Já jsem rád, že Nicolas Cage hraje sem tam i v něčem, co v sobě má potenciál. A myslím, že tenhle film ho měl, jen ho nevyužil naplno a hrálo se spíše na to, že tvůrci znají publikum a nic moc navíc mu dát nechtějí. Možná ani neumí. Jistota je jistota a já jsem s touhle jistotou celkem spokojený. Nezklamala. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnotenie pohybujúce sa iba tesne nad hranicou 50% je pomerne prísne, nie je to až tak zlý film. Cageovi takéto úlohy sedia. Pravdou je, že ak by bol únoscom detí skutočný človek mohol byt z toho veľmi dobrý thriler, takto má film trochu pokazený záver. Vzhľadom k tomu, aké slabé filmy však v poslednom období vznikajú Pay the ghost je jedným z tých mála lepších. U mňa má 70% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až na ty trapné laciné scare jumpy ala vyskakující znetvořené xichty to je dobrý a místy docela děsivý horor využívající motivy z keltské mytologie. Cage tradičně takovej prkennej sympaťak, Rickova "naštěstí-už-mrtvá" manželka tu ani moc neleze na nervy a efekty neurazí. Je to spíš takové béčko, které tradičně v poslední třetině sklouzne do blábolu, kde příběh utváří přehnaně velká shoda náhod. Ale je to zábavné, odsejpá to a má to creepy bubáka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď film začínal a dostávali sme sa do príbehu, tak ma to celkom zaujalo a mal som pocit, že tu možno budeme mať dobrý horor s Nicolasom Cageom. Ale potom nastane reálny konflikt filmu a odvtedy ide všetko dole vodou. Úplne všetko. Začína to byť nuda, začína to byť otravné, začínam mať pocit, že sa tam dostávajú až rozprávkové prvky a miestami mám pocit, že niektoré scénky boli úplne zbytočné. Nechcem zachádzať moc do spoilerov, ale neviem čo by som pochválil. Je tu pár dobrých scénok v reštaurácii alebo návšteva média, ale nuda tu skutočne prevažuje a koniec je maximálne odfláknutý. Veľké sklamanie.Hodnotenie: D+ ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage po delší době natočil opravdu kvalitní film. Známku kvality naznačovalo už i obsazení Sarah Wayen Callies, která by do špatného filmu nešla. Brána temnoty je velice napínavý thriller, možná trošku mírnější horor. Příběh je opravdu dobře pořešen a já byl od začátku až do konce napjatý, jak to dopadne. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama